Ölüm formülü

İnternette mucizevi formül adıyla pacarlanan zayıflama ilacını kullanan genç kız ölüm döşeğinde.

Yayınlanma: 19.07.2015 - 15:07
Abone Ol google-news

Batman’da bir internet sitesi aracılığıyla zayıflattığı iddiasıyla satılan ilacı alan 16 yaşındaki R. D. isimli genç kız yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Gıda Bakanlığı’nın satışına izin verdiği ilaç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten baba Beyleta Doğu, Devletin bu tür zehirli ilaçların satılmasını yasaklamasını istediğini belirtti.

Rahatsızlandığı ilk gün ailesi tarafından iki ayrı özel hastaneye götürülen R. D için önce teşhis konulamadı. Yapılan kısa süreli tedavilerin ardından taburcu edilen R. D daha sonra tekrar fenalaşarak özel bir hastaneye götürüldü. R. D’ye burada anjiyo yapılarak kısa süreliğine tedavi edilip evine gönderildi. Bir gün sonra tekrar fenalaşan ve Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne götürülen R. D’nin ilk müdahalesi yapılarak kap krizi teşhisi konuldu.

Ailesi tarafından çantasında bulunan ‘Mucizevî formül FX15’ ilacı doktorlara gösterilerek tahlili yapıldı. Genç kızdan alınan kan örnekleri sonucunda aldığı FX15 ilacı neticesinde kalp krizi geçirdiği saptandı. 6 gündür yoğun bakım servisinde ölüm kalım mücadelesi veren R. D’nin babası Beyleta Doğu internet siteleri ve TV reklamları aracılığıyla satılan bazı hapların insanların hayatını kararttığına dikkat çekerek yetkililerin bu yapılan sahtekârlıklara dur demesini istedi.

Kızının bu duruma gelmesinden bu ilacın satışına izin veren yetkililerin olduğunun altını çizen Doğu, “Kızımın komaya girmesine sebep olanlar, bu ilacın satılmasına müsaade edenlerdir. Bunun önlemini almayan bakanlıklardır ve RTÜK’tür. Televizyonlarda bangır bangır reklamları yapılıyor bu zehir dolu ilaçların. Şimdiye kadar birçok kişi bu ilaçlardan dolayı sağlığından olmuş. Bazıları canından olmuş ama kimse önlemini almıyor. Doktorların da bütün çabalarına rağmen kimse önlem almamış. Doktorlar şimdiye kadar bu ilaçlardan dolayı çok sayıda hastanın geldiğini söylüyor. Şikâyette bulunmalarına rağmen yetkililerin duyarsız kaldığını dile getiriyorlar” diye konuştu.

Gıda Bakanlığı’nın satışına izin verdiği ilaç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Doğu, Devletin bu tür zehirli ilaçların satılmasını yasaklamasını istdeğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler