'Olumsuz mesaj' kaygısı

Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’ın hazırladığı müzakere taslağı üzerine HDP heyetinin “demokratik özerklik” konusunda yaptığı açıklamalar hükümet kanadında büyük rahatsızlık yaratırken İmralı’da devlet heyeti ile Öcalan’ın taslak üzerinde görüşme yürüttüğü ifade ediliyor.

Yayınlanma: 17.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

İmralı’daki görüşme trafiği sürerken Öcalan’ın akrabalarının ziyaret talebinin “gemi arızası” gerekçesiyle kabul edilmemesi ise İmralı’dan taslak üzerinde görüşmeler henüz kesinleşmeden Öcalan’ın kamuoyuna olası olumsuz bir mesaj vermesini engellenmesi olarak yorumlandı.

Kamuoyuna açıklanacağı belirtilen taslağın da İmralı’da yapılan görüşmelerin ardından revize edilerek kamuoyuna duyurulacağı dile getiriliyor. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan gemi arızası gerekçesinin
doğru olmadığını belirterek “15 günde bir gün yasal görüşme hakkımız var ama bu hakkı vermiyorlar.
İki aydır görüşmüyoruz” diye konuştu.

HDP heyetinin geçen hafta sonu yapılması beklenen İmralı ziyareti gerçekleşmezken
Öcalan’ın akrabalarının da adaya gidişine izin verilmedi. Öcalan’ın kardeşi
Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç’in yanı sıra İmralı’daki diğer tutukluların ailelerine de geminin arızalı olduğu gerekçe gösterildi.

En son 6 Ekim 2014’te Kurban Bayramı dolayısıyla Abdullah Öcalan’ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, avukatların her hafta hem aile hem de kendileri için İmralı’da görüşme talebinde bulunduğunu kaydederek, “İstense hava da düzelir, gemi de düzelir. Bunlar doğru gerekçeler değildir. Bizi aldatıyorlar. Bu gerekçeler siyasidir. Gemiyi hava durumunu gerekçe göstererek bir yerde bizi de aldatıyorlar. Öcalan’ın da hukuksal, yasal hakları var. Yaptıkları doğru bir şey değil” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler