Onbinler Hrant için yürüdü

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 7. yılında anılıyor. Rakel Dink eşinin mezarına kırmızı güller bıraktı. Taksim’den Osmanbey’de bulunan Agos Gazetesi’ne yürüyüş düzenleniyor. Polis yürüyüş öncesi Taksim Meydanı'nı kapattı. Binler Agos'ta anma düzenledi.

Yayınlanma: 19.01.2014 - 11:07
Abone Ol google-news

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katledilişinin 7. yılında anan on binlerce kişi açtıkları “7 yıldır korudular, birlikte susuyorlar” pankartlarıyla, cemaat ve AKP’nin, aralarındaki kavgaya karşın Dink cinayetinde birlikte hareket ettiklerini vurguladılar. “Buradayız ahparig (Buradayız kardeşim)” yazılı pankart ve dövizlerle Taksim’den yürüyerek Dink’in katledildiği Agos gazetesi önünde toplanan ailesi, dostları ve arkadaşları “Acı 7 yılda 7 kat arttı, adalet yerine gelmedi” diye seslendi.

FOTO GALERİ

Bu yılki konuşmayı yapan Gülten Kaya, “İstihbaratıyla, güvenlik birimiyle, medyasıyla artık tanıdığımız korunaklı bir şemsiyenin altında gayet nizami bir cinayet işlediler” dedi. Eşi Rakel Dink ise konuşmayarak dinmeyen acısını paylaşan dostlarını hüzünle selamladı. Dink için ilk anma dün Gedikpaşa Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi’nde ve Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı’ndaki kabri başında yapıldı. Saat 12.45’te gerçekleştirilen anmaya Dink’in eşi Rakel, oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink ve sevenleri katıldı. Rakel Dink ve sevenleri Hrant Dink’in mezarına çiçekler bıraktı. “Hrant’ın Arkadaşları” ise “Hrant için, adalet için” sloganıyla saat 13.30’da Taksim’de toplanarak Dink’in öldürüldüğü Osmanbey’deki Agos gazetesinin önüne yürüdü. Yürüyüş öncesinde Taksim ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekilleri Şafak Pavey ve Melda Onur, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, eski bağımsız milletvekili Ufuk Uras, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, sanatçı Hilmi Yarayıcı ve Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu on binlerce kişi “Buradayız ahparig (Buradayız kardeşim)”, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz”, “Adalet halkların eliyle gelecek”, “Hrant için adalet için”, “Katiller, hırsızlar hesap verecek” yazılı Türkçe, Ermenice, Kürtçe yazılı pankart ve dövizler taşıyarak yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Katil devlet hesap verecek”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” sloganları atıldı. Taraftarlar da yürüdü Yürüyüş sırasında Ergenekon Caddesi’ne sprey boyayla “Hrant Dink Caddesi” yazıldı. Yürüyüşe Trabzonspor forması giyen bir grup da “Unutmadık” pankartıyla katıldı. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftar grupları da kendi pankartları altında yürüdü.

Agos Gazetesi önüne gelen on binlerce kişi Hrant Dink’in öldürüldüğü saat olan 14.55’te saygı duruşunda bulundu. Dink’in siyah beyaz fotoğraflarının asıldığı Agos gazetesi önünde Türkçe ve Ermenice şarkılar çalındı, kırmızı karanfiller Dink’in öldürüldüğü yere bırakıldı. Burada Agos gazetesinin penceresinden “Hrant’ın Arkadaşları” adına sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi ve Dink’in arkadaşı Gülten Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, “19 Ocak’ta düştük, kanadık. Kollarını, halkların birlikte, yan yana, birbirlerine dokunarak yaşama kültürünü oluşturmasına sıvayan Hrant Dink’in çabasıyla  oluşturabileceğimiz mutabakatımıza, ortak yaşam protokolümüze sıkıldı kurşunlar. Çünkü tam orada duruyordu Hrant. Bu siyasi cinayetin satrancındaki tüm hamleleri, vezirini, şahını, piyonunu görebiliyoruz artık” dedi.

 

TAKSİM KAPATILDI- FOTO GALERİ

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler