Önder: Çuval geçirildiğinde çıt çıkarmadınız

Genelkurmay, terör örgütü olarak nitelendirdiği PYD-PKK’nin kendisini “DEAŞ ile savaşan meşru bir güç gibi göstermeye çalıştığını” söyleyince HDP’nin tepkisi sert oldu. Sırrı Süreyya Önder, “Bugün Kürtlere kükreyenler, bu ordunun başına çuval geçirildiğinde, generaller içeri atıldığında çık çıkarmadı” dedi. Pervin Buldan da TSK’yi siyasete müdahale etmekle suçladı.

Yayınlanma: 25.03.2015 - 21:55
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Suriye’deki ortamın, PYD-PKK’nin terör örgütü kimliğinden çok IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açtığını söyledi. “PKK’nin meşrulaştırılması tehlikesine” dikkat çeken Özel, sınır güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını bildirdi. Özel’in açıklamalarına yanıt veren HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder “Bugün Kürtlere kükreyenler, bu ordunun başına çuval geçirildiğinde terbiyeden ölecek gibi sesini çıkarmadı” dedi.

Özel, Savunma ve Havacılık Dergisi’ne verdiği söyleşide, Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki risk ve tehditlere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Suriye’deki ortamın, PYDPKK’nın terör örgütü kimliğinden çok IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine neden olduğunu söyleyen Özel, sınır güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını da açıkladı. “İyimser öngörüde bulunmak güç” diyen Özel, bölgede Türkiye için savaş riski olduğunu dile getirdi.

 

‘IŞİD güçleniyor’

Suriye ve Irak’ta yaratılan ortam nedeniyle IŞİD’in giderek güçlendiğini belirten Özel, “Bu PYD/PKK’nin terör örgütü kimliğinden ziyade DEAŞ ile savaşan meşru bir güç olarak bölgede görülmesine yol açmaktadır. Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmeler doğrultusunda elde ettiği kazanımları artırmaya çalışırken aynı zamanda kendisini ve diğer ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek farklı bir algı oluşturmaya çalışmaktadır” değerlendirmesini yaptı.

Özel’in açıklamalarına yanıt veren HDP’li Önder, “Bugün Kürtlere kükreyenler, bu ordunun başına çuval geçirildiğinde terbiyeden ölecek gibi sesini çıkarmadı. Bu ordunun başına çuval geçirildi. Genelkurmay, bu çuval geçirenlere karşı terbiyeden ölecek kadar nazik davrandı. Bu ordunun onlarca generalini, kapı kilitleme usulü ile ‘tutun kapıları’ dediler ve hepsini içeri attılar, yine Genelkurmay terbiyesinden çıt çıkarmadı. Genelkurmay Başkanını terörist olarak tutukladıklarında ‘herhalde öyledir zaar’ diye düşünmüş olacak ki, yüzünü hep başka taraflara çevirdi. Şu an egemen iktidar blokunda derin bir çatışma var. Bu çatışmayı Kürtlere ihraç ederek, kurtulacaklarını düşünüyor olmalılar” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, “Bugünkü konjonktürde TSK’nin yeniden devreye girdiğini görüyoruz. AKP daha net bir tavır alarak askeri vesayete karşı net bir açıklama yapmalı, sessizliğini bozmalıdır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler