Onlara borcumuz var

Grup Yorum’un geleneksel olarak Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’nda düzenlediği “4. Bağımsız Türkiye” konserinde parçalar Berkin Elvan ve Gezi şehitleri için söylendi. On binlerce kişinin hep bir ağızdan “Özgürlük, eşitlik ve adalet” istediği konserde, “Berkin’e, Ali İsmail’e, Hasan Ferit’lere bir borcumuz var. Onların katillerinden hesap sorulana kadar bu borç bitmeyecek” denildi.

Yayınlanma: 13.04.2014 - 22:02
Abone Ol google-news

Grup Yorum’un “Bağımsız Türkiye” konseri için dün on binlerce kişi erken saatlerden itibaren konserin gerçekleştirileceği Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’da toplandı. “Amerika defol, bu memleket bizim”,“Berkin’in hesabı sorulacak”, “Grup Yorum halktır, susturulamaz”,“Ekmek, adalet, özgürlük”, “Hırsız, katil işbirlikçi AKP” yazılı pankartlarla Gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu bez afişlerin asıldığı alanda hep bir ağızdan “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş”, “Berkin Elvan, 15’inde bir fidan”, “Her yer Taksim, her yer direniş”,“Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan ÇHD Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, Gezi olaylarının ardından artık AKP’nin eskisi gibi Türkiye’yi yönetemeyeceğini belirterek “Bizi parlamento seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi kısır döngü ile yöneteceklerini sanıyorlarsa onlara bir kez daha bizi bu şekilde yönetemeyeceklerini gösteririz. Başbakan Ankara Orman Çiftliği’ne yaptığı Başbakanlık binasını yıkmadan biz evlerimizi yıktırmayız. Oğlunu hâkim karşısına çıkarmadan biz oğullarımızı, kızlarımızı hâkim karşısına göndermeyeceğiz. Hapis cezalarından korkmuyoruz ve bizi yıldırımayacaklar” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Grup Yorum adına konuşan İnan Altun, “Ey AKP, senin baskıların sürdüğü sürece bizi karşısında bulacaksın. Yeni haziranlarda karşında olmaya, dikilmeye devam edeceğiz. Bunun en önemli kanıtı Berkin’ler, Ali İsmail’ler, Hasan Ferit’ler olarak karşına çıkacak olmamız. Ancak onlara da bir borcumuz var. Onların katillerinden hesap sorulana kadar bu borç bitmeyecek. Bu halk onların katillerine dünyayı dar edecek. Onlar bir avuç ama bizler denizde kum, gökyüzünde kuş, suda balık kadar çokuz ve milyonlarız” diye konuştu. Konsere destek için katılan çok sayıda sanatçı, Van depreminde yaşamını yitirenler için bestelenen şarkıyı sahnede koro halinde söyledi. Van’daki konteynırlarda direnişte olan 39 köylüyü temsilen de bir Vanlı yurttaş konuştu. Berkin Elvan için söylenen şarkıda gökyüzüne balonlarında uçurulurken, dans gösterileri, tiyatro ve sinevizyon gösterileri yapıldı. Konserde on binlerce kişi Grup Yorum’un seslendirdiriği şarkılara eşlik ederek halay çekti.

Türkiye’nin vicdanı burada

Konsere katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Türkiye’nin gerçek devrimcilerinin bir arada olduğunu belirterek “Buraya tam bağımsız Türkiye için büyük bir özveri ile geldiler. Biz de tam bağımsız Türkiye için buradaki yurttaşlarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da daha önceki 3 konseri izleyici olarak takip ettiğini kaydederek “Bugün ilk kez belediye başkanı olarak bu devrimci kardeşlerimle bir aradayım. Burada Türkiye’de hukukun üstünlüğüne, barışa ve kardeşliğe dönük ciddi bir konser var. Buradan tam bağımsızlık mücadelesi verenleri selemlıyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler