Osmanlı sevdası makam odasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmanlıca çıkışının ardından AKP’liler Osmanlı’ya ait motifleri öne çıkarmakta birbiriyle yarışıyor.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 22:00
Abone Ol google-news

Son seçimlerde yerel yönetimi CHP’den devralan Torbalı Belediye Başkanı AKP’li Adnan Yaşar Görmez’in ilk icraatlarından biri makam odasına dev bir Abdülhamit tablosu ve Osmanlı ordu arması asmak oldu. Torbalı Belediyesi, “Osmanlıca kursu” için de ilk harekete geçen belediyeler arasındaydı.

Görmez’in Osmanlı icraatları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı İzmir Valisi Mustafa Toprak’la birlikte makamında ağırlarken ortaya çıktı. Eski Torbalı Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur, kendi döneminde, Abdülhamit tablosunun bulunduğu alanda Torbalı’nın uydu fotoğraflarının olduğunu kaydederek “Bir çalışma yapacağımız zaman bu fotoğraflar üzerinden değerlendirme yapardık. Şimdiki başkan da Abdülhamit’e bakıp çalışma yapacak herhalde” dedi.

Torbalı’da Abdülhamit’in bazı eserlerinin bulunduğunu dile getiren Uygur, “Örneğin eski askerlik şubesi olarak kullanılan bina, yıkıntı durumundaydı. Orayı restore ettirdik ve kent arşivi olarak kullanıma soktuk. Yine Abdülhamit’in yaptırdığı camileri ayağa kaldırdık. İlçede birkaç eseri daha var. Onları da fotoğrafını asanlar ayağa kaldırsın” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler