Tofaş 50 yaşında!

Türkiye otomotiv sanayisinin lider üreticilerinden Tofaş, 50 yıl önce montaj yapılan bir işletmeden bugün dünya pazarlarına ürün geliştirip ihraç eden bir şirket haline dönüştü.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

Tofaş Avrupa’da tek noktada en çok üretim kapasitesine sahip 10 otomotiv üreticisi arasında yer almayı başardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş’ın yarım asırlık yolculuğu Türkiye otomotiv sanayisinin gelişimine de ayna tutuyor. 50 yıllık yolculuğumuz boyunca Tofaş dönüşürken, Türkiye sanayisinin ilerlemesinde öncü rol oynadı. Amacımız, yakaladığımız sürdürülebilirlik başarısını, bir 50 yıl daha, müşterileri için değer üreten, çalışanlarının küresel çapta değer yaratmaktan mutlu olduğu ve yeni yatırımlar için her zaman ilk sırada düşünülen  küresel bir oyuncu olarak devam ettirmek” dedi.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, şirketin 50 yıllık yolculuğu ve gelecek vizyonu hakkında bilgi vererek “Tofaş Türkiye sanayisinin ilerlemesinde öncü rol oynadı, pek çok başarıya imza attı. Bunların arasında Avrupa’ya ilk kitlesel boyutta ihracat yapmak, küresel pazarlarda satılan bir modelin tek üretim merkezi olmak, fikri ve sınai mülkiyetine sahip olduğu taşıt araçları geliştirmek ve üretmek, bir Ar-Ge merkezi olmak gibi başarılar da var. Ayrıca Dünya Klasında Üretim -WCM programında Altın Seviye’ye ulaşan ilk üretim merkezlerinden biri olan Tofaş, Fiat Chrysler Automobiles’in fabrikaları arasında örnek bir tesis haline geldi” dedi.

Başarıların sadece üretim ve ihracat rakamlarıyla ifade edilemeyeceğine dikkat çeken Eroldu, Tofaş’ın toplumsal sorumluluk projeleri ile yıllardır, spordan kültür - sanat ve eğitime kadar uzanan, geniş bir yelpazede, Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptığını da dile getirdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler