Toyota RAV4 yenilendi

Hibrit versiyonu yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacak…

Yayınlanma: 27.01.2019 - 23:13
Abone Ol google-news

SUV segmentinde 2017 ve 2018 yılını “Dünyanın en çok satılan SUV modeli” olarak tamamlayan Toyota RAV4 tamamen yenilendi. Türkiye’de yılın ikinci çeyreğinden itibaren hibrit versiyonu satışa sunulacak olan 5’inci jenerasyon RAV4 daha yüksek güvenlik sunuyor. RAV4 Hybrid, sessizliği, kabinde çok daha fazla konforu ve genişliği ile birlikte ince işçiliğiyle dikkat çekiyor. Yeni RAV4’ün Türkiye’de satışa sunulacak hibrit versiyonu, kendi kendine şarj eden güç ünitesiyle  222 beygir güce sahip yeni 2.5 litre hibrit motoru ve elektrikli dört çeker AWD-i sistem ile geliyor.

Toyota Safety Sense’in ikinci jenerasyonu RAV4 Hybrid’de standart olarak bulunuyor. Toyota Safety Sense, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem, bisiklet algılama özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi ve Otomatik Yanan Uzun Farlar teknolojilerine de sahip.

Akıllı dört çeker

Mekanik AWD sistemlerine göre daha hafif ve kompakt olan elektrikli AWD-i sistemi şehir içinde daha iyi yakıt ekonomisi sunarken, yüksek hızda daha sessiz sürüş ve kaygan koşullarda daha iyi çekiş sağlıyor. Sistem aynı zamanda aracın hibrit sisteminden ve arkadaki ek motordan gelen gücü tahrik olarak kullanabiliyor. Bu tasarım enerji kayıplarını önlerken, ağırlık tasarrufu yaptırıyor ve farklı koşullarda daha verimli bir dört çeker sürüş kapasitesi sunuyor. Sürüş koşullarına bağlı olarak ön arka güç aktarımı 100:0’dan 20:80 oranına göre değişebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler