Volkswagen'in en çok tercih edilen iki modelinin satışı durduruldu

Bakan Fikri Işık Volkswagen'in sorunlu dizel araçlarının bu akşam itibari ile Türkiye'de satışlarının durdurulacağını açıkladı. Bakan'ın bu açıklamasının ardından Doğuş Otomotiv, iki modelin taşının durdurulduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 16:38
Abone Ol google-news



Alman otombil devi Volkswagen’in emisyon skandalının Türkiye’yi ne kadar etkilediği ortaya çıktı. Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada Volkswagen'in iki modelinin bu akşam itibariyle Türkiye satışının durdurulacağını açıkladı. Işık şunları söyledi:

"Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkwagen’in EA189- EU5 tipinde iki araçları var Türkiye’de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak. Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum.

Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum."

DOĞUŞ DA DOĞRULADI: SATIŞ DURDU

Doğuş Otomotiv’den Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine ait taşıtlar ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Volkswagen AG yetkilileri ile sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipinde taşıtların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. “


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler