Otomobil Oscar’ı Superb’in

Otomotiv Gazetecileri Derneği bu yıl ilk kez “Yılın Otomobili”ni seçti. 64 uzman gazeteci ince eledi, sık dokudu. Ve sonunda 7 finalist arasından birinciliği Skoda Superb’a verdi.

Yayınlanma: 24.04.2016 - 21:04
Abone Ol google-news

Fotoğraflarını tek tek ve tekrar tekrar inceledim. Ben olsam bir türlü karar veremezdim. Uykularım kaçar, rüyalarım sararıp solar, karabasanlar basar, üzüntüden saatte 2 kilo verebilirdim. Kendimi 7 prens ya da paşa oğlundan ille de birini seçmek zorunda bırakılan, ah zavallı bir kraliçe gibi hissederdim. Sonunda 7 oğlumu birden alıp, bir gece ansızın dağa kaçabilirdim. Ömrümün sonuna kadar bir daha seçim yapacağım diye strese girmek zorunda kalmadan, herkesten uzakta 7 oğlumla mutlu mutlu yaşayabilirdim. Üstelik kendi domatesimizi maydanozumuzu da eker, prenslerimi krallığa muhtaç hissettirmezdim.

Ve fakat gelin görün ki Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin (OGD) 64 otomotiv gazetecisi dağa da kolaya da kaçmadı. Türkiye'de yılın otomobilini seçti. Hem de bir sürü testler, yarı finaller, finaller, tartışmalar, oylamalar sonunda. Yarışma sonuçları açıklanıncaya kadar uzaktan hop oturup, hop kalktım. Sonucu merakla bekledim. Ve nihayet bu hafta beklediğim gün geldi, yarışma sonuçlandı. Skoda Superb "Otomobil Oscar"ını kaptı.

Otomotiv gazetecileri "tamamen yeni" modellerin katıldığı yarışmanın ilk turunda 22 aday arasından 7 otomobili finale bırakmıştı. Final turunda Skoda Superb'la birlikte; Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, ve Volvo XC-90 da yılın otomobili adayları arasındaydı.

Ben de bu hafta yarışmada ilk üçe girenlerin bazı özelliklerini sizin için kısaca derledim:

1 Skoda Superb

1Skoda Superb Bahçen mi yok? Sakın üzülme, al bu otomobili içinde çift kale maç yap. O kadar geniş. Üstelik yakışıklı ve kaslı olduğu kadar da çevre dostu. Geniş radyatör ızgarası, LED aydınlatmaları havasına hava katmış. Tam bir makam otomobili. Yeni nesil benzin ve dizel motorlu. 100km'de 4,0 litreye kadar düşen ortalama yakıt tüketimine sahip. Motorları 5. nesil Haldex kavramayla sunuluyor ve 120 PS ile 280 PS güç aralığında. 4 tekerlekten çekişle zorlu yol şartlarında maksimum tutunma sağlıyor. Mükemmel ses yalıtımı var. Adaptif Şasi Kontrolü ve çok sayıda yardımcı sistem sayesinde 10 numara konforlu bir sürüş sunuyor. Bilgi – eğlence sistemleri, multimedya cihazlarıyla otomobil arasında maksimum bağlantı sağlıyor. Bagaj kapasitesi 595 litre. Arka koltukları katlarsan hop değiş ton ton misali 1730 litreye yükseliyor. Fiyat aralığı 72.000 - 174.900 TL.

2 Opel Astra

Sportif ve genç. Hafta sonu Spa'ya gitmek yerine bu otomobile binmeyi tercih edebilirsiniz. Test sürüşü sırasında kendisiyle çok rahat etmiş, özellikle masaj koltuğuna bayılmıştım. Yeni Opel Astra motorundan tutun da pek çok özelliğine kadar sınıfındaki diğer otomobillerin sahip olmadığı özelliklere sahip. En yüksek donanımlı Excellence modelinin özellikleri şöyle: Motor, 1.6, beygir 136, tork 320 Nm, hırsızlığı önleyici alarm sisteminden tutun da 4 yönlü elektrikli ayarlanabilir bel desteğine kadar bu arabada yok, yok. Fiyatı aralığı: 66.500 – 82.550 TL.

3 Fiyat Egea

O bir İtalyan yakışıklısı ve delikanlısı. Dinamik bir tasarıma sahip. Güçlü ve düşük yakıt tüketimli motoru var. İdeal bir aile otomobili olabilir. Hem teknoloji hem de konfor seçenekleri say say bitmez. Krom ızgara ve kapı kollarından mı bahsedeyim yoksa geri görüş kamerasını mı öne çıkarayım? 1,6 multijet 120 Hp dizel motora sahip olan en donanımlı modelinin bazı özellikleri şöyle: Silindir hacmi 1598, azami hızı 199 km/s, ortalama yakıt tüketimi 4,2 litre. Fiyat aralığı: 50.900 – 72. 400 TL.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler