Yeni bir ‘Sen’ için, Yeni Tiguan Hakan

Satışa sunulduğu 2007’den bu yana tüm dünyada 2.8 milyon adet satış rakamına ulaşan Tiguan’ın ikinci nesli Türkiye’de yola çıkıyor

Yayınlanma: 24.04.2016 - 21:11
Abone Ol google-news

Yeni modele dışarıdan bakıldığında bu tasarımın en güçlü göstergeleri; oldukça keskin hatlara sahip omuz çizgisi, kapı omuzlarına konumlandırılan dış aynalar, LED stop lambaları ve LED farlar, 20 inç’e kadar sunulan alüminyum alaşımlı jant seçenekleri ve motor kaputu üzerinde yer alan “V” formundaki karakteristik çizgiler olarak sıralanıyor.

Yeni Tiguan’ın iç tasarım yenilikleri arasında ilk göze çarpan öğeler; zengin krom detaylar, sürücü odaklı kokpit, ambiyans aydınlatma ve lüks segmente özgü eğimli konsol olarak öne çıkıyor. Ayrıca LED ambiyans aydınlatma detayları ile süslenen panoramik açılır cam tavan oldukça hoş bir atmosfer yaratıyor. Yeni Tiguan, ayrıca yeni motor teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Bunların en önemlilerinden biri 1.4 TSI ACT BMT 150 beygir DSG şanzımana sahip motorun verimli sürüşü destekleyen Aktif Silindir Yönetimi ‘ACT’ ile birlikte sunulması. Ayrıca Yeni Tiguan için bir ilk olan 1.6 litre TDI SCR BMT 115 beygir manuel motor seçeneği ile dizel motor ilk kez sunulmaya başlanıyor. Yeni Tiguan’daki diğer motor seçenekleri ise 1.4 TSI BMT 125 beygir manuel ve 2.0 TDI SCR BMT 150 beygir DSG olacak.

Yeni Tiguan gibi önemli bir modelin lansmanında, Volkswagen Binek Araç’ın geleceğe yönelik attığı adımlardan bahsediyor olmanın sevindirici olduğunu söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Altyapısı ile tamamen yenilenen internet sitemiz artık çok daha hızlı ve kullanıcı dostu. Volkswagenseverler’in aradıkları her bilgiye, nerede olurlarsa olsunlar en kısa yoldan ulaşabilmelerini amaçlayan yeni internet sitesi, responsive ara yüzüyle de tüm mobil cihazlara uyumlu. Yeni internet sitesinde ‘Araç Oluşturucu’ uygulaması öne çıkıyor. Kolay bir kullanım sunan ve detaylı konfigürasyon öğeleri barındıran bu uygulama sayesinde kullanıcılar, hayallerindeki Volkswagen’i kolayca oluşturabiliyor, fiyatlandırabiliyor ve oluşturdukları araçları bayilerimizden temin edebilecekleri sanal gerçeklik gözlüğüyle 360 derece izleyebiliyor” dedi.

Mayısta geliyor

Yeni Tiguan mayıs ayının ilk haftası itibarıyla, 1.4 TSI BMT 125 beygir Trendline Manuel şanzıman seçeneği 85 bin 300 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatları ile satışa sunulacak. 1.4 TSI ACT BMT 150 beygir Trendline DSG seçeneği ise 100 bin 700 TL’ye alınabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler