Tek tuşla binek araçtan SUV ’a

Adını bir Akdeniz rüzgârı olan Levante’den alan Maserati Levante’nin Türkiye’de başlangıç fiyatı 190 bin Avro olacak.

Yayınlanma: 01.05.2016 - 20:38
Abone Ol google-news

İtalyan lüks ve sportif otomobil markası Maserati’nin ülkemizdeki temsilcisi FerMas, Levante’yi ikisi benzinli biri dizel olmak üzere üç motor seçeneğiyle 190 bin Avro’dan başlayan fiyatla Türkiye’de satışa sundu. Zengin standart ekipman seviyesiyle dikkat çeken yeni SUV’un tüm versiyonlarında; farklı sürüş modlarına gore elektronik olarak uyarlanabilen sertlik ve yükseklik ayarlı havalı süspansiyon sistemi, akıllı dört çeker teknolojisi Q4 ve markanın yeni SUV modeli için optimize edilen 8 kademeli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

2 farklı sürüş modu

Vites topuzunun bitişiğinde yer alan anahtarda üç sürüş modu butonu (I.C.E. -Increased Control & Efficiency- Yükseltilmiş Kontrol ve Yeterlilik-, Spor ve Offroad) bulunuyor. “Spor” ve “Off-road” modları, Levante’nin çift karakterini gözler önüne sererken, sadece bir tuşa basarak, Levante’yi spor ve dinamik bir binek araçtan kabiliyetli ve konforlu bir off-road aracına dönüştürmek mümkün.

Maserati’nin SUV’u Euro 6 egzoz emisyon normlarını yerine getiren hem benzinli hem de dizel motorlarla donatılmış olarak ülkemiz yollarına çıkıyor. Ghibli ve Quattroporte’de olduğu gibi, Levante de güçlü V6 turbodizel motor seçeneği ile sunuluyor. 3.0 litrelik motor ünitesi 275 beygir güç üretiyor. 275 beygirlik dizel motorlu Maserati Levante, 0-100 kilometre hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlıyor.

Maserati Levante’nin 3 litrelik 350 beygirlik benzinli motoru ise idareli yakıt kullanımıyla etkileyici bir sürüş deneyimi sunuyor.. Bu V6 motor ile donatılan Levante 0’dan 100’e sadece 6 saniyede ulaşıyor.

İlk olarak Ghibli modelinde kullanılmaya başlanan 430 beygirlik diğer benzinli motor, “Spor” modu aktif halde iken 430 beygir güç sunuyor. Levante bu motor ile 0’dan 100’e sadece 5.2 saniyede ulaşıyor.

Yeni modelin ülkemizde satışa sunulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Maserati’nin Levante modelini, Türkiye’de birçok Avrupa ülkesinden önce satışa sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maserati Levante, dünya genelinde henüz yollara çıkmadan çok yoğun ilgi görüyor. Bu sene Türkiye için ayrılan 50 adetlik Maserati Levante modeli kotamızın yarısını şimdiden sattık. Kalan 25 adet Maserati Levante için ise çok yoğun talep alıyoruz” dedi.

AKDENİZ RÜZGÂRI

Adını bir Akdeniz rüzgârı olan Levante’den alan Maserati Levante’nin agresif ön tasarım, iki bölüme ayrılan yeni ikonik ön farlara ev sahipliği yaparken, üst bölüm markanın karakteristik ön ızgarasıyla bağlantı kuruyor. Arka kısma damgasını vuran eğimli arka cam ve aerodinamik hatlar ise tipik yüksek performanslı spor otomobil unsurları olarak dikkat çekiyor. İç mekân tasarımı ise Maserati’nin geniş araçlarından esinlenilerek oluşturulmuş ve Levante’nin SUV karakteri ile uyumlu olan bir dizi yenilikçi çözümleri de içeriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler