Akaryakıtta önemli karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, akaryakıtta tavan fiyat kararı aldı.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 17:05
Abone Ol google-news

Kurul, dağıtıcı ve bayi paylarının toplamını benzin ve motorinde litrede 37 kuruş olarak belirledi. Kararın geçerli olacağı 2 ay boyunca benzin ve motorinin pompa fiyatının 14 kuruş gerilemesi bekleniyor.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul'un bugün yapılan toplantısında 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 10. maddesi çerçevesinde, Resmi Gazete'de yayımı tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 'tavan fiyat" uygulanmasına karar verildi. Bu karar çerçevesinde litrede dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı, benzin ve motorinde 37 kuruşa indirilerek sınırlandırıldı.

Petrol piyasası temsilcilerinden alınan bilgiye göre, Kurul'un petrol piyasasına yönelik tavan fiyat kararı beraberinde benzin ve motorinde indirimi getirecek. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte halen litrede 51 kuruş olan dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı 37 kuruşla sınırlanacak. Böylece kararın geçerli olacağı 2 ay boyunca benzin ve motorinin pompa fiyatının 14 kuruş gerilemesi bekleniyor.

- "Fiyat belirsizliği engellenecek"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enerji Uzmanı Dr. Cemil Ertem, bundan sonra akaryakıt fiyatlarında katkılı maddeler gerekçe gösterilerek oynama yapılamayacağını, böylece fiyat belirsizliğinin engelleneceğini söyledi.

Akaryakıt dağıtım şirketi ve bayilerinin ürün fiyatlarını yukarı çekemeyeceğini belirten Ertem, döviz kuru ve özellikle son dönemde Rusya kaynaklı krizlerin de bu uygulamayla önlenebileceğini ifade etti. Ertem, "Tavan fiyat uygulaması çok iyi oldu. Akaryakıtta fiyat karmaşasının önüne geçilecek. Bu sanıldığı gibi sabit fiyatlama değil. Fiyat güvenirliğini sağlayacak. Tüketici lehine bir uygulama" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler