Simin Bıçakçıoğlu hız kesmiyor

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda son 4 yılın kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakçıoğlu Marmaris Rallisi’nde yine zafer için yarışacak.

Yayınlanma: 08.05.2016 - 22:25
Abone Ol google-news

İster yukarıdan, ister aşağıdan, istersen de amuda kalkıp bak. Yine de otomotiv sayfalarında çok sık kadın göremezsin. Çünkü sektör çalışanlarının büyük çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Ama bugün 3 elmanın yanı sıra, gökten bir de kadın yarışçı düştü sayfama. Sayfam çiçek açtı. İçinden dereler aktı

Simin Bıçakçıoğlu Türkiye Ralli Şampiyonası’nda son 4 yıldır kadın pilotlar birincisi. Sezonun ilk yarışını geçen haftalarda yine birincilikle tamamladı. Şu sıralar harıl harıl 13-15 Mayıs’ta Marmaris’te düzenlenecek Türkiye Rallisi’ne hazırlanıyor. Türkiye Rallisi bu yıl Marmaris Rallisi adıyla 45. kez düzenleniyor. Yarıştan önce, Simin Bıçakçıoğlu’nu biraz daha yakından tanıtmak istedim sizlere

18 yaşından beri yarışçı

Otomobillere düşkünlüğü çocukken başlamış. Yaramazlığını babasının otomobilini kaçırarak taçlandırdığı bir gün annesinden sözü almış: “18 yaşına gel. Ehliyetini al. Ondan sonra istersen otomobil yarışçısı ol!” Tek bir gün bile kaybetmemiş. 18 yaşına gelir gelmez eğitim almaya başlayıp, otomobil sporları kariyerine başlamış. Norveç ve İtalya’da da eğitimlerini pekiştirmiş. 2008-2009 sezonlarında pist yarışlarına katılmış.

2010’da rallikros ve tırmanma yarışlarında tecrübesini arttırmış. 2011’de Neo Motorspor adına Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışmış. 2012’de Afşin Baydar co-pilotluğunda Fiat Punto S1600’le yarışarak Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliklerini ilan etmiş. Aslında Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü mezunu. Ama mesleği ile ilgili hiç çalışmamış. 27 yaşında ve kendi kurduğu lojistik firmasında yönetici. Simin Bıçakçıoğlu 2016’da Türkiye Şampiyonası’nın dışında Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bazı yarışlarına katılmayı da hedefliyor. Bu arada yarışlara asla fönsüz gitmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler