Ezberi bozdu

1 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da üretilen Egea donanım seçenekleri ve yenilikleriyle dikkat çekiyor. Başlangıç fiyatı ise 53 bin 900 TL.

Yayınlanma: 22.05.2016 - 20:50
Abone Ol google-news

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği otomobil projesinin ikinci kompakt sınıf modeli Fiat Egea Hatchback, satışa sunuldu. Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulan Fiat Egea Hatchback, giriş versiyonundan itibaren kompakt hatchback sınıfı müşterilerinin ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla dikkat çekiyor.

Yüksek donanım

Modelin giriş seviyesi olan Easy Plus donanım paketinde; 6 havayastığı, krom kapı kolları, 16 inç jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radyo/MP3 çalar, bluetooth bağlantısı, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ABS, ESP, yokuş kalkış destek sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

Bir üst donanım paketi Urban Plus’ta ileri sürücü destek sistemleri standart olarak sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Çarpışma Riski Uyarı Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni özelliklerinden oluşan bu teknolojiler ile Egea Hatchback tüm rakiplerinden ayrışıyor. Tüm bunlara ek olarak LED gündüz sürüş farları, 16 inçlik alaşımlı jantlar, sis farları, otomatik klima, park sensörü ve 5 inç dokunmatik ekranlı UConnect sistemi özellikleri ile de daha fazla konfor beklentisi olanlara hitap ediyor.

Fiat Egea Hatchback’in en üst donanım paketi olan Lounge Plus ise kompakt hatchback kullanıcılarının beklentilerini bir adım daha ileri taşıyor. Bu donanım seviyesinde Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor.

Güçlü dizeller geliyor

Fiat Egea Hatchback’in liste başlangıç fiyatı 53 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 77 bin 900 TL’den satılacak. İlk etapta 1.4 litre 95 beygir ve 1.4 litre T-jet 120 beygir benzinli,1.3 litre 95 beygir Multijet dizel ve 1.6 litre 120 beygir Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanan Fiat Egea Hatchback, öncelikle 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek. Fiat Egea’nın 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen 110 beygir gücündeki 1.6 litrelik E-Torq motorlu versiyonu ve 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin çift kavrama otomatik şanzımanlı (DCT) versiyonu ise sonbaharda bayilerde yerini alacak.

ÖN TAMPONDA RADAR SİSTEMİ

FİAT Egea Hatchback’in sınıfında ilk kez ve tek olarak standart sunduğu ‘ileri sürücü destek sistemleri’ aracın ön tamponuna yerleştirilmiş bir radar sistemi sayesinde faaliyet gösteriyor. Radar, önde seyreden araç ile aradaki mesafe ve hız farkını sürekli olarak takip edip kontrol ünitesini besliyor. Bu bilgi, “Adaptif Hız Sabitleme”, “Çarpışma Riski Uyarı” ve “Otomatik Acil Durum Freni” sistemlerinin işlemesini sağlıyor.

Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, alışageldiğimiz hız sabitlemenin bir adım ötesini temsil ediyor. Sistemi devreye alırken sabitlemek istediğiniz hızı ve de önünüzdeki araç ile korumak istediğiniz mesafeyi belirliyorsunuz. Sonrasında, önünüze bir araç çıkana kadar ayarladığınız hızda seyretmeye başlıyorsunuz. Yan şeritteki araç önünüze geçtiğinde ve aranızdaki mesafe sizin belirlediğiniz takip mesafesinin altına indiğinde Fiat Egea Hatchback otomatik olarak hızı kesiyor ve aradaki takip mesafesini koruyor. Tüm bunları aracın sürücüsü hiç gaz veya fren pedalına dokunmadan ve de 30-150 km/saat arası hızlarda gerçekleştirebiliyor. Bu sisteme ilave olarak “Hız Sınırlandırma Sistemi” ise sürücülerin farkında olmadan hız limitini aşmamasına yardımcı olmak için çalışıyor.

Fiat Egea Hatchback sahip olduğu çarpışma riski uyarı ve otomatik acil fren destek sistemi ile kaza riskinin oluştuğu durumlarda önce sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Sürücünün tepkisini takiben de acil durum frenini devreye alarak çarpışmayı önlüyor ya da muhtemel çarpışmanın etkisini en aza indiriyor.

6 AYDA 16 BİN ADET SATTI

FİAT markasının, Tofaş tarafından geliştirilip üretilen Egea model ailesiyle, Avrupa’da en büyük pazar payına sahip kompakt sınıfa güçlü bir geri dönüş yaptığına dikkat çeken Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Egea Sedan ile pazara çok hızlı bir giriş yaptık. Egea Sedan satışta olduğu ilk 6 ayda 16 bin adetlik satışa ulaşarak pazarda en çok satılan modellerden biri haline geldi. Şimdi yeni Egea Hatchback ile bu başarıyı taçlandıracağız. Egea Hatchback, daha iyi bir otomobile sahip olmak isteyen müşterilere, ekonomik fiyatlarla, gerçekten ihtiyaç duydukları donanımlarla hitap eden bir model oldu. Avrupa pazarları ile aynı anda satışa sunulan Egea Hatchback, özgün tasarımı, üstün teknolojik özellikleri, konforu, iç hacmi, kullanışlılığı, sürüş dinamikleri ve kolay ulaşılabilir olması sayesinde tüm kompakt sınıf müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, özellikle ileri sürücü destek sistemleriyle fark yaratacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler