Sürücüsüz, benzinsiz aracın maliyeti 120 bin avro

Elektrikli araçlar segmentine giriş yapan ve teknolojik otomobiller üreten Tesla adeta geleceğin otomobilini hayatımıza sokuyor. Şu anda 120 bin euro civarında bir maliyetle ülkemize getirilebilen ve tamamen elektrik motoruyla çalışan Tesla benzin ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Otomatik sürüş özellikleri sunuyor.

Yayınlanma: 04.01.2017 - 17:27
Abone Ol google-news

<video:655424>


Tam şarjla 530 km gidiyor

Tesla'nın ön ve arkasında iki farklı elektrik motoru bulunuyor. Bu motorlar içten yanmalı sistemden tamamen farklı bir yapıda üretildiği ve elektrikle uyumlu olarak çalıştığı için araçları her zaman 4 çeker olarak görev yapıyor. Buna ek olarak da tamamen dolu şarjla 530 km yol alabiliyor ve bir şarj süresi ortama 12 saat sürüyor. Evdeki normal 220 watt prizle yapılan günlük bir şarjla 110 km civarında gidebiliyor. Tek başına bu bile yakıt ücretlerinde rekor kıran ülkemizdeki otomobil tutkunları için bile çok belirleyici. Ayrıca şu anda İngiltere'de testleri yapılar elektronik yollarda, elektrikli araçlar da seyir halindeyken şarj edilebiliyorlar. Buna ek olarak da Tesla araçlarının evlerde ücretsiz şarj edilebilmesi için güneş panelleri ve donanımı kurmak için hazırlıklarını devam ettiriyor. Yani yakında eğer bahçeli bir eviniz varsa aracınızla ilgili yakıt maliyetiniz olmayabilir. Araç bu haliyle standart model S olarak 428 beygir ve 458 nm torka sahip. Yazılım güncellemeleriyle de aracın beygir ve torku ayarlanabiliyor.


Gelişmiş navigasyon ve otomatik sürüş

Tesla'nın bir başka önemli özelliği ise şöyle 2.7 - 3 saniyede 0-100 hızlanmaya sahip olması ve buna ek olarak gelişmiş bir navigasyon sistemi bulundurması. Bu sistem sayesinde aracı kullanmanıza gerek kalmadan herhangi bir yere gidip gelebiliyor, hatta gerekli yasal düzenlemeler yapıldığı takdirde aracı bir yere gönderip oradan birini alıp istediğiniz yere bırakabiliyorsunuz. Bu gelişmeler de gelecekte araçların artık tamamen direksiyonsuz, insanların hata yapma risklerinden doğan durumları ortadan kaldırmaya yönelik değişimler olması. Nasıl ki at arabası sistemden kalktıysa artık şöförlü araçlar da kullanımdan çıkacak ve trafik yasaları gelecekte yeni baştan düzenlenmek zorunda kalacak. Zira tüm araçların şöförsüz olduğu yollarda trafik ve kaza gibi sorunlardan bahsetmek oldukça zor olacak. Yeni bir üretime sahip olduğu için şu anda vergi sistemine dahil olmayan Tesla segmentlerine göre oldukça hesaplı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler