Tofaş üretim rekoru kırdı

Tofaş’ın yılsonu değerlendirme ve 2017 hedefler toplantısı Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç’ın katılımıyla yapıldı.

Yayınlanma: 06.02.2017 - 15:14
Abone Ol google-news

Tofaş olarak 2016 yılında başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, öncelikle temmuz ayında 5 milyon üretim eşiğini aştıklarını belirtti. 2016 yılını 383 bin adet araç üretimiyle kapattıklarını söyleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Türkiye’deki otomotiv ihracatının da 4’te 1’i Tofaş tarafından gerçekleştirildi. 2016 yılında 280 bin adetlik ihracat rakamına ulaştık. Bu rakam da tıpkı üretimde olduğu gibi ülkemiz otomotiv sektörü açısından bir rekor oldu” diye konuştu. Eroldu “İç pazarda, toplam satışımız 110 bin adet oldu. Tofaş olarak 2016 yılında perakende satışlarımızı artırmaya odaklandık” diye ekledi. Tofaş’ın imzasını taşıyan Egea’nın başarısının Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) satışlarında da önemli bir rol oynadığının altını çizen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, 2016 yılında Avrupa’da toplam 100 bin adet Egea/Tipo satışının gerçekleştiğine değinerek “2016’ya göre Fiat’ın Avrupa satışlarında yüzde 11’lik bir artış görüyoruz. Bunda da Egea/Tipo ailesinin etkisi oldukça fazla” açıklamasında bulundu.

FCA bünyesinde yer alan fabrikalar arasında Tofaş fabrikasının en fazla üretim yapan tesis olduğuna da dikkat çeken Eroldu, “2014 yılında üretim sıralamasında 14. sıradaydık, 2015’te ise 8. olduk. 2016 yılında büyük bir başarıyla en çok üretim yapan fabrika unvanını alarak birinci olduk” diye konuştu.

EGEA RÜZGÂRI

“Arkamıza aldığımız Egea rüzgârını, şirketi daha da yukarı taşımak için kullanacağız” diyen Eroldu, sözlerine şöyle devam etti: “2017’ye yönelik birçok hazırlık yaptık. Kapasiteyi ocak ayında 400 binden 450 bine çıkardık. Egea Ailesi için ikinci gövde hattı kurduk. Boyahanede yenilikçi uygulamalar ile üretimi sürekli kıldık. 380 bin adetlik üretimimizi, 430-440 bin aralığına çıkartmayı öngörüyoruz. 280 bin adet olan ihracatı da 330- 340 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Otomotiv sektöründeki gidişatı ve yılsonu beklentilerini de açıklayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Yılı 870 bin – 880 bin adet bandında kapatacağımızı öngörüyoruz” dedi. Cengiz Eroldu, bu yıl iç pazarda 40 bin adet civarında Fiat Egea satışı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

İhracat şampiyonu Ford

Türkiye ihracatının 11 yıldan bu yana kesintisiz lideri olan otomotiv sektörünün 2016 ihracat şampiyonları açıklandı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), geçen yıl en çok ihracat gerçekleştiren firmalar sıralamasında zirvede Ford Otomotiv’in aldığını, ikinci sırayı bir önceki yıla göre bir basamak yükselen Tofaş’ın ve üçüncü sırayı Oyak Renault’un aldığını bildirdi. Sektörün 2008 yılından sonraki en iyi performansını gösterdiği 2016’da yüzde 13 artışla 23.9 milyar dolar ihracata imza atan firmaların zirvesinde Ford Otomotiv yer aldı. İlk üç şirketi sırasıyla Kibar Dış Ticaret, Toyota Otomotiv, Bosch Sanayi, Mercedes- Benz Türk ve Goodyear Lastikleri izledi.

Gelmiş geçmiş en iyi Ibiza

SEAT, ilk kez 1984 yılında satışa sunduğu ve dünya genelinde 5.4 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak markanın simgesi haline gelen modeli Ibiza’yı yeniledi. Yeni Ibiza’nın dört donanım paketi, Reference paketiyle başlıyor ve onu Style takip ediyor. En üstte ise FR ve XCellence paketleri yer alıyor. FR ve XCellence paketlerindeki LED iç ortam aydınlatması, kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği sunuyor. Ibiza’da yer alan özellikler arasında, Ön Bölge Asistanı, Trafik Sürüş Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici, yeni nesil ön ve arka park sensörleri ve 8 inç renkli dokunmatik ekran ve geri görüş kamerası sayılabilir.

En güçlü ve hızlı Bentley

Dünyanın en pahalı arabalarından olan Bentley’in son olarak ürettiği Continental modeli hızı ve motor gücüyle de ilk sırayı aldı. ABD’nin Detroit eyaletinde düzenlenen otomobil fuarında ilk kez görücüye çıkan otomobil 6 litrelik 12 silindirli ikiz turbo şarjlı motora sahip. Araba bir saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde bir mesafeyi katedebiliyor. 100 kilometre hıza ise 3.4 saniyede ulaşabiliyor. Yeni Bentley’in dış çizgilerinde kullanılan malzemeye kadar her bir parçası özel olarak üretiliyor. Çelik jantlar ve hafif kaportası hızlanmayı kolaylaştırıyor..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler