DÜNYA OTOMOTİV KONFERANSI İSTANBUL’DA YAPILACAK

Dünya otomotiv sektörünün devlerinin katılarak sektörün geleceğini şekillendirdiği Dünya Otomotiv Konferansı, 11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Yayınlanma: 03.10.2017 - 13:04
Abone Ol google-news

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan Dünya Otomotiv Konferansı, İstanbul Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleşecek. Oldukça üst düzey bir katılımla gerçekleşecek olan etkinlikte, iki gün boyunca sektörün geleceği şekillendirilerek, yerli ve yabancı sektör temsilcileriyle birlikte otomotiv piyasasının global gelişmeleri ve yeni trendleri ele alınacak.
 
ÜST DÜZEY KATILIM BEKLENİYOR
Etkinliğe beklenen üst düzey yöneticiler; dünya devi otomotiv markalarının yanı sıra, Bakanlıklar, Kamu kuruluşları ve sektör derneklerinden olacak. Bunun yanı sıra etkinliğin uluslararası ayağında da 40 ülkeden temsilcilerin dahil olduğu 550’ün üzerinde katılımcı bekleniyor.
 
14 OTOMOBİL DEVİ İLK KEZ BİRLİKTE
Gerçekleşecek konferansın en önemli detaylarından bir tanesi de bu yıl ilk kez Türkiye’deki 14 otomotiv üreticisi firmanın tamamının etkinliğe çeşitli aşamalarında katılacak olması. Ford Otosan, Toyota, BMC, Otokar, Isuzu, Renault, Karsan, Tofaş, Honda, Hyundai, Daimler, MAN, Temsa, Hattat gibi otomotiv devleri etkinliğe katılım sağlayacak.
 
Ayrıca Turk Traktor, Assan Hanil, Bosch, Continental, Aisin, Adient, Hyundai Mobis, Delphi, Valeo, Basf, Autoliv, Cevheri, Hema gibi sektörün önde gelen markalarının da konferansa  katılması bekleniyor.

 

İRAN KONFERANSA MOTİVE
Etkinliğe yaklaşık 40 ülkeden katılım olması beklenirken en yoğun ilginin de son dönemde ambargoların kalkmasıyla birlikte oldukça hareketlenen İran otomotiv piyasasından olacak. İran’ın önemli bir pazara dönüşmesiyle birlikte,  İran otomotiv sektöründen pek çok karar verici konferans için kayıtlarını şimdiden yaptırmış durumda. Yoğun katılımın Türk-İran ticari ilişkilerine büyük katkı sağlaması bekleniyor.
 
SEKTÖRÜN GELECEĞİ MASADA

Konferans kapsamında ayrıca Amerika, Hindistan, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İran, Belçika, Macaristan ve Türkiye'den 50'nin üzerinde uluslararası konuşmacı, global trendlerin Türk otomotiv endüstrisini nasıl etkileyeceği, son yıllarda büyük öneme sahip olan Endüstri 4.0 kavramı, robotlaşma ile beraber dijitalleşmede Türkiye’nin konumu ve sektöre etkileri gibi otomotiv piyasasının geleceğine yön verecek konular üzerine konuşmalar gerçekleştirecek.

 

 

ELEKTRİKLİ ARAÇ GÜNDEMDE

 

Konferanslar kapsamında ayrıca, sektörün vizyonu da belirlenmiş olacak. Akıllı ulaşım sistemleri, elektrifikasyon, akıllı hareketlilik sistemleri (mobilite), sürücüsüz araç teknolojileri (autonomous cars) gibi önümüzdeki süreçte hayatımıza girecek olarak teknolojilerin yanı sıra elektrikli araçlar konusu da detaylı olarak işlenecek.

 
KADIN YÖNETİCİLERE KAHVALTI
Programın en ilgi çekici etkinliklerinden bir tanesi ise sektörün kadın temsilcileri için düzenlenecek olan kahvaltı programı olacak. Otomotiv sektörünün genelinde erkek temsilcilerin ağırlıkta olması sebebiyle, etkinlik yöneticileri bu yıl kadınlara özel bir kahvaltı etkinliği planladı. Yalnızca kadın yöneticilerin katılacağı kahvaltı programında sektöre ilişkin kadın dokunuşları konuşulacak.
 
GİRİŞİMCİLERE AYRICALIK TANINACAK
Dünya Otomotiv Konferansı kapsamında dünya devi katılımcıların yanı sıra girişimciler de unutulmayacak. Konferans süresince kendilerini ve projelerini tanıtabilmeleri için özel bir platform da hazırlandı. Böylelikle Otomotiv sektörünün geleceğinde önemli rol oynayacak  girişimciler ve öğrenciler ile sektör arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi planlanıyor.
 
MAY: HEYECANLA BEKLİYORUZ
Etkinliğin Türkiye’de düzenlenmesi konusunda büyük çaba gösteren  Londra Worldwide Partnerships  Ticari Direktörü Stephany May konuyla ilgili bir açıklama yaparak: “Dünya çapında otomotiv temsilcileri sektörümüzün nabzını tutmak için Türkiye’de olacak. Ekim ayında İstanbul’da olmayı heyecanla bekliyoruz.” dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler