Continental uyarıyor: Kış şartlarına hazırlıklı olun

Continental Türkiye, yaklaşan kış şartlarında tüm sürücüleri hazırlıklı olmaya davet ediyor.

Yayınlanma: 19.11.2017 - 21:24
Abone Ol google-news

Mevsimine uygun lastik seçiminin önemini her fırsatta vurgulayan Continental Türkiye, tüm dünyada trafik kazalarının nedenleri arasında olumsuz hava şartlarına bağlı kazaların üst sıralarda yer aldığını belirtiyor. Continental, havaların 7 C (santigrat derece) ve altına düşmesiyle birlikte kış lastiğine geçiş yapmanın önemini vurguluyor. Mevsimine uygun lastik seçiminin önemini her fırsatta vurgulayan Continental Türkiye, tüm dünyada trafik kazalarının nedenleri arasında olumsuz hava şartlarına bağlı kazaların üst sıralarda yer aldığını belirtiyor.

Yanlış lastik kullanımının kazaya davet çıkarabildiği gibi ekonomik olarak da sürücüyü zor duruma soktuğunu belirten Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “Doğru lastik seçimi yapmadığımız zaman sadece kendi güvenliğimizi değil yoldaki diğer sürücülerin veya yayaların güvenliğini de tehlikeye attığımızı unutmamamız gerekiyor. Yanlış lastik seçiminin güvenlik dışında bir de ekonomik boyutu bulunuyor. Örneğin otomobilimizi 100 bin km kullandığımızı varsayarsak 2 takım yaz lastiği ile bu 100 bin km mesafeyi almak yerine, 1 takım yaz lastiği 1 takım da kış lastiği ile hem yaz şartlarında maksimum performans elde etmiş hem de kış şartlarında üst düzey güvenlik sağlayarak lastiklerimizi kullanmış oluruz” diye konuştu.

Özel sırt tasarımı ve kauçuk bileşimi ile performans artışı sağlayan ContiWinterContact TS 860, başta güvenli sürüş özelliğiyle ön plana çıkarken, kış performansını artıran reçineleri ve esnek polimer yapısı ile her türlü kış şartlarında esnekliğini koruyarak frenleme kuvvetlerini ıslak, buzlu ve karla kaplı yollara güvenle aktarır. ContiWinterContact TS 860’ta yeni bir kompleks kılcal kanal sistemi olan çoklu kılcal kanal tasarımı, lastiğin temas yüzeyini sürekli olarak sudan arındırmaya yardımcı olur ve su tahliyesine olanak sağlayarak buzlu ve donmuş yollarda fren performansını artırır.

Kar ile kenetlenme etkisini artıran teknoloji

ContiWinterContact TS 860 aynı zamanda başka bir yeni teknolojiyi de barındırıyor. WinterContact TS 860, Snow Curve+ teknolojisi sayesinde lastiğin karla kaplı yollarla kenetlenmesini güçlendiriyor. Tüm lastik profili üzerinde 1000’i aşan noktada karı sıkıştırarak toplamda ve özellikle viraj alma esnasında daha iyi kavrama sağlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler