Dacia, Duster ile yükselecek

Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, tamamen yeni bir dış görünüme ve yeniden tasarlanmış bir iç mekâna sahip.

Yayınlanma: 10.12.2017 - 21:14
Abone Ol google-news

Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, tamamen yeni bir dış görünüme ve yeniden tasarlanmış bir iç mekâna sahip. Yeni dış tasarım daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekânı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor.

4x2 ve 4x4 versiyonları bulunan Duster, aynı zamanda gerçek bir SUV’un konforunu ve off-road becerisini bünyesinde barındırıyor. Ergonomik olarak geliştirilmiş sürüş konumu, pratik iç mekan özellikleri ile Yeni Duster’da yolculuklar daha konforlu hale geliyor. Ayrıca geliştirilmiş ses yalıtımı da iç mekânda algılanan sesleri yarı yarıya azaltıyor. Yeni Duster, hem yolda hem arazide manevra kabiliyetini artıracak bir dizi sürüş destek ve güvenlik donanımlarını da paketine eklemiş. Bunların arasında, 360 derece kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş destek sistemi (HDC), yokuş kalkış destek sistemi (HSA), elektrik takviyeli direksiyon, otomatik yanan farlar, eller serbest Dacia kart sistemi, otomatik klima, perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemi sayılabilir.

Yeni Duster’in motor seçeneklerine gelince 1.6 litre SCe 115 beygir ve 1.2 litre TCe 125 beygir benzinli motorlar manuel şanzıman ile birlikte sunuluyor. Bu iki motorun hem 4x4 hem de 4x2 çekişli versiyonu var. Dizel motorda ise 1.5 litre dCi 90 beygir (4x2) ve 1.5 litre dCi 110 beygir (4x2 ve 4x4) motorları manuel vites seçeneği ile birleşiyor. 1.5 dCi 110 beygir 4x2 versiyonu EDC otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

Son 5 yılın 4x4 lideri

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş Dacia’nın Türkiye pazarında yükselişini sürdürdüğünü belirterek, “Binek + hafif ticari araç pazarında, iki sıra yükselerek marka sıralamasında 6. sıraya yükseldik. Dacia olarak sürpriz yeteneklerle dolu ve akıllıca tasarlanmış otomobillerden oluşan yalın bir ürün gamına sahibiz. Bunu yaparken sağlam ve güvenilir otomobilleri, başarısı kanıtlanmış teknolojiler ve güçlü servis ağımız ile destekliyoruz. Dacia’nın amiral gemisi Duster, Dacia’ya Türkiye’de son beş yılın 4x4 otomobil lideri unvanını kazandırdı. Otomatik vites / EDC versiyonunun da ürün gamına eklenmesiyle Dacia ailesine yeni müşterilerimiz katılıyor. Mart ayında pazara sunacağımız Yeni Duster ile markanın Türkiye pazarında yükselişi devam edecek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler