Tourismo’ya 30 milyon Avro

Mercedes-Benz Türk, yeni Tourismo otobüslerini Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 30 milyon Avro tutarında Ar-Ge yatırımıyla, Türk mühendislerin 165 bin 400 saat çalışmasıyla 3.5 yılda geliştirip üretti.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 23:30
Abone Ol google-news

Mercedes-Benz Türk, yeni Tourismo otobüslerini Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 30 milyon Avro tutarında Ar-Ge yatırımıyla, Türk mühendislerin 165 bin 400 saat çalışmasıyla 3.5 yılda geliştirip üretti. Yarım asırlık otobüs üretimine efsaneleşen O 302 modeli ile başlayan ve Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birini üreterek sektöre liderlik eden Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüslerini törenle tanıttı.

Üretime başladığı günden bu yana 84 bin 865 adet otobüs üreten Mercedes- Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda günde 17 otobüs üretiyor.

Yeni Tourismo otobüslerinin 3 ana modelinin tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Ar-Ge yatırımlarına vurgu yaparak, “Yıllardır tüm dünyaya ihraç ettiğimiz otobüsleri, Türkiye’de Ar-Ge merkezimizde geliştiriyor, Hoşdere otobüs fabrikamızda üretiyoruz. Bu gelenek, yenilenen Tourismo otobüslerimizle de devam ediyor. Tüm dünya Türkiye’den yollara çıkan mühendislik harikası araçlarımızı kullanıyor. Yeni Tourismo otobüslerimiz 30 milyon Avro’luk bir bütçe ile 3.5 yılda geliştirildi. Yenilenen otobüslerimizin geliştirilmesinde 165 bin 400 saat mühendislik çalışması yapıldı. Araçların karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi Otobüs Geliştirme ekiplerimizce geliştirildi. Yeni Tourismo’lar üstün teknolojisi, benzersiz tasarımı, dinamik ve güçlü görüntüleri ile tüm dikkatleri üzerine çekecek. Yeni Tourismo otobüslerimiz ile yolculuk konforunda yeni bir standart oluşturuyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler