3 yılda yüzde 30 büyümeyi hedefliyor

Mitsubishi Motors, önümüzdeki üç yılı kapsayan “Büyüme Hamlesi” planı çerçevesinde yüzde 30’un üzerinde bir artış ile yıllık birim satışlarını 1.3 milyon araca ve gelirlerini 2.5 trilyon yene çıkarmayı hedefliyor.

Yayınlanma: 18.02.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

Mitsubishi Motors, önümüzdeki üç yılı kapsayan “Büyüme Hamlesi” planı çerçevesinde yüzde 30’un üzerinde bir artış ile yıllık birim satışlarını 1.3 milyon araca ve gelirlerini 2.5 trilyon yene çıkarmayı hedefliyor. Mitsubishi Motors’un 2017 sonuçları hakkında bilgi veren ve önümüzdeki dönem hedeflerini açıklayan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Akpulat şunları söyledi: “Mitsubishi Motors Corporation (MMC), 2017 yılında araç satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 10 artırarak 1 milyon 30 bin 454 araca yükseltti ve bu oran ile Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı içinde en yüksek oranda satış artışı gerçekleştiren şirket oldu. Dünya çapında satılan her dokuz binek otomobil ve hafif ticari araçtan birinin satışını gerçekleştiren İttifak içinde yüzde 10’luk büyüme ile en yüksek orana sahip Mitsubishi Motors’un bu başarısı, önümüzdeki üç yıl için belirlenen yüzde 30’luk satış ve gelir artışını kapsayan “Büyüme Hamlesi Planı” için de önemli bir başlangıç oldu.”

Akpulat, Mitsubishi Motors’un İttifak içinde geçirdiği ilk tam yıl olan 2017’de birim satışlarının artırılmasına SUV, hafif ticari araçlar ve elektrikli araçlara artan talebin katkıda bulunduğunu da kaydetti.

Yeni plan kapsamında, Mitsubishi Motors, 4x4 SUV ve pick-uplarını güçlendirmeyi ve aralarında Eclipse Cross’un da bulunduğu yeni modellerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Mitsubishi Motors’un Türkiye’deki faaliyetlerini değerlendiren Akpulat Türkiye’deki binek araçta satışları 4 kat arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek “Mitsubishi Motors’un yeni jenerasyon otomobillerinin ilki olan yeni coupe SUV otomobili Eclipse Cross’un Türkiye lansmanını nisan ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Eclipse Cross ile Türkiye otomotiv pazarındaki boşluğu doldurarak büyümeyi hedefliyoruz. Pick-up kategorisindeki güçlü oyuncumuz L200’de ise rekabetçi pozisyonumuzu koruyacağız” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler