Az yaktı çok sattı

Türkiye’de geliştirilerek üretilen Fiat Doblo’yu Kuzey Amerika pazarına Ram markası altında, Pro- Master City ismiyle ihraç eden Tofaş’ın, ABD ve Kanada’ya gerçekleştirdiği ihracat adedi 60 bine yaklaştı.

Yayınlanma: 04.03.2018 - 20:56
Abone Ol google-news

Türkiye’de geliştirilerek üretilen Fiat Doblo’yu Kuzey Amerika pazarına Ram markası altında, Pro- Master City ismiyle ihraç eden Tofaş’ın, ABD ve Kanada’ya gerçekleştirdiği ihracat adedi 60 bine yaklaştı. Tofaş, Fiat Doblo’nun Ram markalı versiyonu ProMaster City’den Kuzey Amerika’ya, Ocak 2018 sonu itibarıyla 56.199 adet ihracat gerçekleştirdi. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Ram ProMaster City’nin şehir içindeki manevra kabiliyeti, yakıt ekonomisi, yükleme kapasitesi ve kolaylığıyla Kuzey Amerika’daki işletmelerin ve filoların ihtiyaçlarını başarıyla karşıladığını belirtti. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş olarak sadece geçen yıl ABD ve Kanada ülkelerine 15 bin adede yakın Ram ProMaster City ihraç ettik. Doblo üretimi, Türkiye’nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Doblo, sergilediği üstün özellikleriyle ihracat pazarlarının da dikkatini çekmeye ve tıpkı ülkemizde olduğu gibi Kuzey Amerika ülkelerinde de tercih sebebi olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

2015’te Amerika’da

Tofaş tarafından geliştirilerek üretilen yeni nesil Fiat Doblo, ilk defa 2015 yılında Ram markası altında ProMaster City adıyla Amerika’da satışa sunuldu. 2016 ve 2017 yıllarında üst üste iki kez ‘Yeşil Ticari Araç’ seçilerek çevreciliğini kanıtlayan Ram ProMaster City, ABD’deki işletmelerin ve filoların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler