Robot taksi, kanatlı otomobil

Otomobil fuarlarına katılımın düştüğü son yıllarda tüm markaların katıldığı tek fuar olma özelliği taşıyan ‘Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’ dün 88’inci kez kapılarını otomobilseverlere açtı.

Yayınlanma: 06.03.2018 - 20:26
Abone Ol google-news

Otomobil fuarlarına katılımın düştüğü son yıllarda tüm markaların katıldığı tek fuar olma özelliği taşıyan ‘Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’ dün 88’inci kez kapılarını otomobilseverlere açtı. İlk iki gün basına özel açılan bu büyük şovu otomobil tutkunları ise 8-18 Mart tarihleri arasında ziyaret edebilecek. Tam 900 otomobilin sergilendiği fuarda 110’dan fazla modelin dünya ve Avrupa tanıtımı gerçekleşirken 2 yeni marka da bu fuarda vitrine çıktı. Volvo’nun Çin’de üreteceği ve dünyaya açacağı yeni markası Polestar ile Seat’ın bünyesinde sportif modeller sunacak yeni markası Cupra Cenevre’den kendisini tanıtacak. Hyundai Assan’ın İzmit’te ürettiği yeni i20 modeli de fuarın şu an için tek Türk yıldızı olarak gözüküyor.

Cenevre Otomobil Fuarı’na VIP araçların iç tasarımını yapan DizaynVIP ve Okçu firmaları katıldı. Başta otomotiv olmak üzere tekne, uçak iç tasarımında da dünyanın sayılı markalarından biri olan Okçu, fuarda yeni tasarımlarını sergiledi.

UÇAN OTOMOBİL: Hollanda menşeili uçan otomobil üreticisi olan Pal-V firması, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni modelini ortaya çıkardı. Özgürlük ismini verdiği uçan otomobil, bu süreçte atılan en büyük adım oldu. Çift hava aracı motoruna sahip olan bu otomobil, hem Avrupa hem de ABD yol ve hava kanunlarına uyumlu. Aracın tasarımı helikopteri andırıyor. 2019’da satılmaya başlanacak “özgürlük”ün fiyatı vergiler hariç 399 bin dolardan başlayacak.

ELEKTRİKLİ: Mercedes-Benz elektrikli araç atağını sürdürdüğünü fuarda sergilediği araçlarla gösterdi. Ürün ve teknoloji markası EQ ile Cenevre’de gele- cekteki ürün gamıyla ilgili bir ön gösterim yaparken aynı zamanda ürün stratejisi kapsamında elektrikli ilk seri üretim modelini de sergiledi. Yeni G-Serisi, Cenevre’de ilk kez Avrupa’da görücüye çıkarken; yeni A-Serisi İsviçre’ye çıkarma yaptı. Ayrıca Mercedes-Benz X-Class’ın güçlü 6 silindirli motorları ve sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle dünya tanıtımı yapıldı. Modellerde Eco Assist teknolojisi bulunuyor. Navigasyondan ileride yer alan kavşak ve yokuş yukarı yolları tespit eden sistem, sürücüye gazdan ayağını çekmesi gereken anları belirtecek. Bu sayede hibrit ünitede sunulan dört mod arasından en uygun olanı seçilebilecek.

KATLANAN BİSİKLET: Peugeot, fuara yeni Peugeot 508, Yeni Peugeot RIFTER ve Peugeot RIFTER 4x4 Concept olmak üzere 3 dünya tanıtımı ile damgasını vurdu. Peugeot elektrik destekli scooter ile katlanan bisiklet gibi özel ürünler de sergiledi.

Volvo XC40 modeli, 2018 yılının ‘En İyi Otomobili’ seçildi. 6 otomobilin finale kaldığı yarışmada, Volvo’nun yeni tasarımı, rakiplerini geride bırakarak Avrupa’da 2018’in en iyi otomobili oldu. Otomobilleri gazetecilerden oluşan bir jüri seçiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler