Mercedes Türkiye’de elektrikliye giriş yaptı

Mercedes-Benz Türk, 2018 yılında birçok yenilik ile Türkiye otomobil pazarındaki yerini koruyor.

Yayınlanma: 25.03.2018 - 22:13
Abone Ol google-news

Mercedes-Benz Türk, 2018 yılında birçok yenilik ile Türkiye otomobil pazarındaki yerini koruyor. Yenilenen modellerin yanı sıra Mercedes bu yıl ilk kez Türkiye’ye elektrikli ve hibrit otomobil getirerek Türkiye pazarında yeni segmentlere giriş yapıyor. Yılın ikinci yarısında satışa sunulmaya başlanacak elektrikli smart ve GLC Plug-in Hybrid modelleri ile Mercedes, şehir içi otomobil kullanımının daha çevreci alternatiflerini müşterilerinin beğenisine sunacak.

Liderliğimiz sürdü

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “Mercedes-Benz Türk olarak GLC Plugin Hybrid ve elektrikli smart modellerimizi bu yıl Türkiye’de satışa sunacağız. Bu karar tabii ki öncesinde bayilerde gerekli servis altyapı çalışmalarını ve elektrik dolum istasyonlarının kurulumunu gerektirdi” dedi.

2017 yılını değerlendiren ve 2018 yılı beklentilerini de aktaran Şükrü Bekdikhan “Türkiye’de premium segmentte 25 bin 588 adetlik satış rakamıyla ilk sıradaki yerimizi koruduk. Bu yılki başarımızda C-Serisi Sedan, Coupé ve Cabriolet modellerinin yanı sıra E-Serisi, A-Serisi ve CLA modelleri en önemli aktörler oldular” diye konuştu. Bekdikhan “Bu yılın ocak ayında 1190 adet, şubat ayında ise 1150 adet otomobil satışı gerçekleştirerek geçen yıla kıyasla ocak-şubat aylarında satışlarda yüzde 48’lik, pazar payımızda ise yüzde 2’lik bir artış yakaladık. 2018 yılının ilk iki ayında Mercedes- Benz Sertifikalı kullanılmış otomobil satış hacmimizde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık olarak yüzde 30 oranında artış sağladık” dedi.

Bekdikhan, Mercedes’in 2018 stratejilerinin en önemli ayaklarından birinin Mercedes-Benz Kiralama hizmet olduğunu belirterek “Kullanıcıların yaşamına esneklik ve hareketlilik katması amacıyla geliştirilen ‘Uzun Dönem Kiralama’ hizmetinden, Mercedes yetkili bayilerine başvuran şahıs şirketi sahibi müşteriler ve KOBİ’ler cazip kiralama bedelleri ve koşulları ile yararlanabiliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler