Otomobil ile sürücüyü bağlayan teknoloji

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasının, otomobile takılan bir cihaz ve SIM Kart ile aktif hale geldiğini belirtti.

Yayınlanma: 08.04.2018 - 21:17
Abone Ol google-news

TOFAŞ Fiat bünyesinde geliştirilen Yol Arkadaşım ‘Connect’ uygulaması, sınıfındaki ilk akıllı uzaktan erişim teknolojisini sunuyor. Türkiye’de otomobil kullanıcılarının alışkanlıklarını ve araçlarıyla olan ilişkisini değiştirecek bağlanabilirlik teknolojisi ‘Fiat Yol Arkadaşım Connect ile Fiat kullanıcıları artık akıllı telefon veya bilgisayar aracılığıyla otomobillerine uzaktan bağlanabileceği gibi birçok ayrıcalıklı özelliğe de kolayca erişebilecek. 1 Nisan 2018 itibarıyla Avrupa’da yola çıkan tüm araçlarda standart olarak bulunması gereken E-Call (emergency call) sisteminden daha gelişmiş bir yazılımla Fiat Acil Yol Yardım ve Yol Arkadaşım çağrı merkezlerine tek dokunuşla gerçek operatörlere ulaştıran sistem, zor durumlarda 7/24 kullanılacak. Araç durum bilgilerine bakarak olası kaza ve acil durumları tespit eden sistem otomatik acil yardım çağrısı da yapıyor ve son bulunduğunuz konuma bir ambulans yönlendiriyor.

iOS ve Android işletim sistemlerinde sorunsuz şekilde çalışması için sürekli geliştirilen ve güncellenen Fiat Yol Arkadaşım uygulaması, Connect hizmetini satın alan kullanıcılara gelişmiş özelliklerin yer aldığı farklı bir arayüz sunuyor. Ayrıca yolarkadasim. fiat.com.tr üzerinden web’ten erişim imkânı da bulunuyor. Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasının, otomobile takılan bir cihaz ve SIM Kart ile aktif hale geldiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Fiat Yol Arkadaşım Connect ilk aşamada tüm Egea model ailesi araç sahipleri için geçerli. Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasına yeni bir Egea modeli satın alan müşterilerimizin yanı sıra mevcut Egea kullanıcıları da sahip olabilecek. Haziran ayı itibarıyla ise Doblo ve Fiorino sahipleri de bu teknolojiyi kullanabilecek. Teknolojimizi, tüm Fiat modellerine de yıl sonuna kadar entegre etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda hafif ticari ürünlerimizde sunacağımız connect hizmeti ile bu sınıfta ve alanda ülkemizde ilk ve tek olacağız. Fiat Yol Arkadaşım Connect’i, kurulumu ve 1 yıllık üyelik ve şebeke bağlantısı dahil 590 TL fiyatla satışa sunuyoruz. Üyeliğin uzatılması yıllık 100 Tl’lik ilave bedel ile mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

‘Connect’in öne çıkan özellikleri: 

  • Park konumunu görüntüleme 
  • Litre biriminde kalan yakıt ve kilometre biriminde menzil bilgisi 
  • Çekilme durumunda uyarı mesajı
  • Vale modu: Belirlenen hız ve mesafe limitleri geçildiğinde uyarı mesajı 
  • Tüm araç arızalarına özel uyarı ve detaylı bilgilendirme mesajları
  • Akü ve lastik basınçları anlık durum bilgisi n Uzaktan merkezi kilit kontrolü (aracın anahtarının erişim mesafesinin dışında, GSM şebekesinin olduğu her yerde çalışan)
  • Periyodik bakım takibi ve uygulama üzerinden online randevu alma 
  • Yolculuk profili kaydı: geçilen mesafe, süre, tüketim, azami hız, ortalama hız vb. bilgilerin kaydedildiği arayüz ve diğer kullanıcılarla kıyaslama imkânı.

590 beygirlik Maserati Levante Trofeo tanıtıldı

Maserati’nin başarılı SUV’si Levante’nin en güçlü versiyonu “Trofeo” gün yüzüne çıktı. Sınırlı sayıda üretilecek Maserati Levante Trofeo’da görev alan 3.8 litrelik çift turbo beslemeli benzinli V8 ünite tam 590 beygir güç üretiyor. Trofeo, sipariş üzerine Türkiye’de de satın alınabilecek ancak ilk sipariş 2019 yılında Türkiye yollarıyla buluşacak.

Hyundai’de araç kiralama ile yeni bir dönem başlıyor

Her yıl artış gösteren araç kiralama sektöründeki pazar payını sağlamlaştırmak ve müşterilerine daha etkili bir hizmet sunmak isteyen Hyundai Assan, yepyeni bir programa başlıyor. LeasePlan ile güçlerini birleştirme kararı alan Hyundai, “Hyundai Araç Kiralama” adıyla yepyeni bir ortaklığa adım atıyor. Bu yeni program sayesinde öncelikli olarak KOBİ’lere, avukat, doktor, eczacı gibi vergi levhalı gerçek kişilere ve kurumsal müşterilere Hyundai markası güvencesiyle operasyonel kiralama imkânı sağlanacak. Mayıs ayı itibarıyla başlayacak olan Hyundai Araç Kiralama programı sayesinde kiralama yapmak isteyenler Hyundai showroomlarından kiralama yapabilecek ve 51 ilde bulunan Hyundai yetkili servislerinde yetkin teknik personel, şeffaf, güvenilir ve hızlı servis anlayışıyla orijinal parça güvencesinden faydalanabilecekler.

Pop-up showroom

Aileleri ile birlikte Hyundai modellerini şehrin göbeğindeki alışveriş merkezleri veya merkezi bir konumda test etmek isteyen müşteriler, yıl boyunca bu pop-up showroom hizletinden yararlanmış olacak. Türkiye’yi gezecek olan Hyundai pop-up showroom, 150 metrekarelik alanıyla yeni ürün gamını tanıtırken aynı zamanda araçlarla test sürüşüne de imkân sağlayacak.

Ibiza’ya FR ve Xcellence donanımları

Geçen yılın ağustos ayı itibarıyla, Style donanımıyla Türkiye’de satışa sunulan 5. nesil Ibiza, 2018 ilk çeyreğinde üst versiyonları olan FR ve Xcellence donanımları ile Ibiza severlerle buluştu. Xcellence’ın karakterini vurgulamak için krom ayrıntılardan yararlanılmış. FR, sportif bir otomobil arayanlara, Xcellence ise konfor, şıklık ve teknoloji meraklılarına hitap ediyor. Sportif ve dinamik sürüş özelliklerine sahip Ibiza FR ve konfor özelliklerinin ön plana çıktığı Xcellence donanımlar 1.0 litrelik 115 beygir güce sahip 3 silindirli benzinli turbo motor ve 7 ileri şanzımanla bayilerdeki yerini aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler