Mercedes liderliğini sürdürüyor

Mercedes-Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes 2014’ün ilk yarısı için Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün satışlarını değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 10:25
Abone Ol google-news

Mercedes-Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes 2014’ün ilk yarısı için Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün satışlarını değerlendirerek; “Mercedes-Benz Türk olarak her ürün grubumuzda müşteri odaklı yaklaşımımız ile ilklere imza atmaya ve trend yaratmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tek elden verdiğimiz birinci el satış, finansman, sigorta, ikinci el, takas, servis anlaşmaları ve satış sonrası hizmetlerimizde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve başarı çıtamızı her geçen gün daha da yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

Geçen yılın aynı dönemine oranla satışlarını yüzde 15 arttırdıklarını söyleyen Genes, “Bu gelişmede bizi destekleyen en önemli etken kuşkusuz ürün portföyümüz oldu. Geçen yıl satışa sunduğumuz A-Serisi ve CLA 1,6 litre dizel modellerimiz yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Toplam satışlarımızın içerisinde yeni nesil ürünlerimiz olan A, CLA, GLA ve B-Serisi satışları 4.554 adede ulaşarak bu dönemki satışlarımızın yüzde 48’ini oluşturdu. Yenilenen E-Serisi ise 1,6 motoru ile üst segmentte en çok talep gören ürünlerimizden biri oldu. Ticari araçta da Sprinter ile tarihi bir rekor kırdıklarını söyleyen Genes “Hafif ticari araçlar pazarı 2014 yılının ilk yarısında, geçen senenin ilk yarısına göre yüzde 31,8 oranında düşmüştür. 2013 yılı ilk 6 ayına göre yüksek seyreden kur seviyesi ve faizler; 2014 hafif ticari araç pazarı üzerinde negatif bir etki oluşturmuş ve pazarın daralmasına neden olmuştur.

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar’ın pazar performansına baktığımızda; 2014 ilk yarısının pazar gelişimi ile paralellik gösterdiğini görüyoruz. Sprinter aracımız ise rekabet ettiği segmentte yüzde 14,8’lik pazar payı elde ederek, tarihinin ilk yarıyıl sonu için en yüksek pazar payına ulaştı. Bu başarının anahtarı ise hem ürünlerimizin müşteri ihtiyaçlarına en iyi cevap veren ürünler olması hem de bizim bayilerimiz ile birlikte Mercedes-Benz olarak müşteri odaklı hizmetlerimizdir. Sprinter minibüs, 10+1’den 22+1’e kadar olan koltuk kapasitesiyle, artık Türkiye’de gerek okul, gerek personel, gerekse de turizm taşımacılığında tartışmasız en çok tercih edilen araç haline gelmiştir. Turizm müşterilerimiz için özel 10+1 koltuk konfigürasyonlu Sprinter, yenilenen 16+1 koltuklu servis ve 19+1 koltuklu okul taşıtı Sprinter, yüksek donanım seviyesine sahip Vito Select ürünlerimiz ve bu ürünleri destekleyen finans, 2.El ve satış sonrası hizmetlerimiz ile Mercedes-Benz hafif ticari araçlar ürün grubumuzun, yılın geri kalanında pazar payını daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler