Lider Model CourIer pazara hızlı girdi

Ford Otosan mühendisliği ile geliştirilen ve global pazarlar için sadece Türkiye’de Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda üretilen Courier Ailesi, pazara sunulmasını hemen ardından ticari araç pazarının lideri oldu.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 10:43
Abone Ol google-news

Haziran ayındaki 1.648 adetlik satış rakamı ile Courier, hafif ve orta ticari pazarın en çok tercih edilen aracı oldu. Ford Otosan’ın yarım milyar dolar yatırımla hayata geçirdiği üçüncü üretim tesisi olan Yeniköy Fabrikası’nda global pazarlar için üretilen ve Mayıs 2014 ortalarında da pazara sunulan Transit Courier ve Tourneo Courier modelleri, Haziran 2014’te, tüm rakiplerini geride bırakarak sınıfının lideri oldu.

Tourneo Courier modeli Kombi, Transit Courier modeli ise Van ve Kombi Van olmak üzere farklı gövde tiplerine sahip. 1.5 litre 75 beygir gücünde ve 1.6 litre 95 beygir gücünde iki farklı dizel motorla sunulan Courier ailesi; Trend, Deluxe, Titanium ve Titanium Plus olmak üzere 4 değişik donanım seviyesine sahip. 100 kilometrede ortalama 3,7 litre yakıt tüketimi ile sınıfının en düşük yakıt tüketimi ve 2,6 metreküplük rekabetçi yükleme kapasitesi sunan Courier modelleri; göz alıcı tasarımı, üstün güvenlik ve konfor donanımları haricinde kısa zamanda sınıfı için referans oluşturan yol tutuş özellikleri ile de dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon