Özgecan'ın annesi: Bu kararı bekliyordum

Özgecan Aslan'ın gözü yaşlı annesi Songül Aslan, mahkeme kararını Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ndeki, kızının ölümünden sonra değiştirdiği evinde değerlendirdi.

Yayınlanma: 03.12.2015 - 16:34
Abone Ol google-news

<video:441353>



Cezanın kendisini mutlu etmediğini belirten Aslan, şunları söyledi: "Bu kararı tabii ki bekliyorduk. Çünkü hak ettikleri en büyük cezayı alacaklarını ben biliyordum. Özgecan'ımın kanı yerde kalmayacaktı. Fakat yine de ben mutlu olamadım. Benim kızım geri gelmeyecek sonuçta, ama devletimizden Allah razı olsun. Hak ettikleri cezayı en yüksek şekilde aldılar. Başka canlar yanmasın. Bir de Özgecan yasasını istiyorum. Hiçbir kadınımız şiddet görmesin, ağlamasın, üzülmesin, ölmesin. Devlet büyüklerimizden Özgecan yasasının muhakkak çıkmasını istiyorum."

Kadın cinayetleri ile ilgili olarak bütün davalardan aynı sonucun çıkması temennisinde bulunan Songül Aslan, "Kadın cinayetlerinde hiçbir caydırma olmasın. Muhakkak ki, çocuklarımız yani kanı yerde kalmasın diyeyim. Yani kadınlarımız şiddete uğruyor, öldürülüyor. Hiçbir suçu günahı yokken bu tür şeyler olmasın" diye konuştu.

Acılı anne Songül Aslan, gazetecilerin 'Adaletin yerine geldiğine inanıyor musunuz?' sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Adaletin yerine geldiğine inanıyorum. Çünkü çok ilgilenildi, üstünde duruldu. İnşallah ömür boyu hapisten çıkmayacaklar. Hiçbir zaman bunların acısı bitmesin diyorum. Allah ne bu dünyada ne de ömür dünya da gün yüzü göstermesin."

CUMHURBAŞKANI'NA BEYAZ BAŞÖRTÜSÜ GÖNDERECEK

Kızının öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siyah başörtüsü gönderip, adalet yerini bulunca da beyaz bir başörtüsü göndereceği yönünde açıklama yaptığı hatırlatılan Songül Aslan, Erdoğan'a beyaz başörtüsü gönderip göndermeyeceğinin sorulması üzerine ise, "Evet, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a beyaz eşarp göndereceğim, bunu gerçekleştireceğim. Allah, herkesten razı olsun. Başka bir şey diyemiyorum" dedi.

Aslan, kararın kendilerinin evlilik dönümünde verildiğinin belirtilmesi üzerine de "Evet, bu tesadüf oldu, 3 Aralık'a tarihine denk geldi. Yani sevindim, sevindim de diyemiyorum daha doğrusu zaten biliyordum böyle bir ceza alacaklarını. Özgecan'ın oradan beni gördüğünü de biliyorum" diye konuştu.

'ÖZGECAN YASASI MUHAKKAK ÇIKMALI'

Boğazı düğümlenip göz pınarından yaşlar süzülerek güçlükle konuşabilen Songül Aslan,  son olarak tüm Türkiye'ye seslenerek şunları söyledi:

"Özgecansız 295 gün bizim için çok kötü geçti. Sağolsun devletimiz, milletimiz bu acılı günümüzde hep yanımızda oldu. Bu, birazcık da olsa acımızı hafifletti. Yani ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızı güzel yetiştirin, eğitim alsın, şiddet olmasın, psikologlardan yardım alsınlar ve Özgecan yasası muhakkak çıkmalı. Başka kadınlarımız böyle durumlara düşmesin, anneler, babalar, kardeşler böyle acılar çekmesin, Allah kimsenin başına vermesin."

 

Baba Aslan: Ben hakikatin eninde sonunda tecelli edeceğini biliyordum

Özgecan Aslan'ın ailesi, kararın ardından kızlarının mezarına giderek dua etti.

Anne Songül ve baba Mehmet Aslan, kızlarının heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki anıt mezarının başında dua okudu.


Kızlarının kabri başında gözyaşı döken anne Aslan, mezarın çevresindeki "Özgecan yasası çıksın" yazılı dövizi alarak, mezarın baş ucuna koydu. Aslan, eliyle kızının mezarını sildi.

Baba Aslan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir kararın çıkmasını önceden beklediklerini ifade ederek, "Gerçekten kalben söylüyorum, toplumdaki ceza indirimleriyle ilgili söylenen şeylere kulak asmadım. Ben hakikatin eninde sonunda tecelli edeceğini biliyordum" diye konuştu.

Kararın, kendisini sevindirmediğini belirten Aslan, "Kararın bu şekilde çıkmış olması beni aslında sevindirmiyor. Daha sonrasında onlarca Özgecan yine katledildi. Özgecan yasasının çıkmasıyla ilgili olarak, devletimizin, partilerin, milletvekillerimizin gereğini yerine getireceklerine hiç şüphem yok. Yine de bu iş yasayla çözülmez. Caydırıcılık özelliği olur ama en büyük yasa Allah'ın yasasıdır" ifadesini kullandı.



Zamanın çok hızla aktığını ve zamanın en büyük yargıç olduğuna inandığını vurgulayan Aslan, Özgecan'ın ölümünün üzerinden yarın 296 gün geçmiş olacağını hatırlattı.

Aslan, Özgecan'ın öldürülmesiyle ilgili insanların kendileriyle empati kurduklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler