Özkök: Seve seve giderim

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Balyoz davasında Yargıtay’ın haklarında bozma kararı verdiği 88 kişinin yeniden yargılamasını yapan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ifadeye çağırma kararına uyacağını açıkladı.

Yayınlanma: 25.06.2014 - 09:45
Abone Ol google-news

 

Özkök, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İki sebepten giderim. Öncelikle bunu bir görev sayarım. Arkadaşlarıma, ülkeme faydası dokunacaksa seve seve giderim. İkincisi ise kanunlarımıza göre cumhurbaşkanı dışında herkes gitmek zorundadır.

Ben de seve seve gideceğim ve ne biliyorsam söyleyeceğim.” Kulislerde, kendisinin ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın “ifadeye çağrılsalar dahi duruşmaya gitmeden, ifadelerini yazılı olarak vermeyi tercih edecekleri” yönündeki iddiaları da reddeden Özkök, “Ben Ergenekon’a nasıl gittiysem şimdi bu çağrı için de öyle gideceğim. Hiç çekinmeden vatan görevi sayıp giderim” ifadelerini kullandı. Basından, mahkemenin kendisini 10 Kasım’da ifadeye çağırdığı bilgisini edindiğini belirten Özkök, “74 yaşında bir insan için kasım ayına daha çok süre var. Bakalım o günleri görebilecek miyiz” diye esprili bir ifade kullandı. Emekli Orgeneral Yalman’ın Balyoz sürecini de anlatan 1200 sayfalık kitap yazdığı bilgisi geçen günlerde basında yer almıştı. Özkök, “Siz de bir kitap yazmayı düşünüyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Öyle bir kitap yazmayı düşünmüyorum ama ‘akılda kalmaz, satırda kalır’ diye bir sözümüz vardır. Benim de kendimce bu yönde çalışmalarım var.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon