Pakdemirli kendini savundu: ‘Zaman kötü’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının bütçesinin görüşmeleri sırasında, tarımda büyük bir çöküşün yaşandığına dair eleştirilere yanıt verirken “Çok güzel ve iyi bir zamanda belki bakanlık görevini devralmadık” diye konuştu.

Yayınlanma: 15.11.2019 - 00:17
Pakdemirli kendini savundu: ‘Zaman kötü’
Abone Ol google-news

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Bakan Pakdemirli, özetle şu görüşleri dile getirdi:

Güllük gülistan değil: Tarımda hiçbir şey güllük gülistan olmadığı gibi muhalefetin anlattığı kadar da işler kötü değil. Biraz da sizlerin bizi teşvik edip “Hadi şunu da yapalım” diyebilmeniz lazım. Birçok şeyin aslında tahmin ettiğinizin ötesinde basit cevapları olabiliyor.

Güzel zamanda devralmadım: Tarım sektöründe her sektör ne kadar etkileniyorsa genel konjonktürden, tarım sektörü de o kadar etkileniyor. Çok güzel ve iyi bir zamanda belki bakanlık görevini devralmadık ve hiçbir zaman üreticinin karşısına çıkmaktan ne utandım ne de sıkıldım ve onlara da her zaman umut verdim. Çok şükür dünya fiyatlarıyla alma sözümüzü tutabildik.

İthal et sona erecek: Benim dönemimde 1 kilogram ithal et imzası atmadım, 1000 ton Bosna hariç. Benden evvelki bağlantıların da mümkün mertebe hepsini iptal ettim. 2023 yılında ben Türkiye’de ithal et işini bitireceğim. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler