Paksoy Holding veliahtlarından Can Paksoy hakkında suç duyurusu

Beyoğlu'nda 2010 yılında Boston Üniversitesi mezunu 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun apartman boşluğuna düşerek yaşamını kaybetmesine ilişkin davada, Paksoy Holding’in veliahtlarından Can Paksoy hakkında ceza isteyen duruşma savcısı hakkında sanık avukatlarının suç duyurusunda bulunmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Yayınlanma: 03.02.2020 - 13:00
Paksoy Holding veliahtlarından Can Paksoy hakkında suç duyurusu
Abone Ol google-news

Maktul Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun babası Ergun Erköseoğlu, sanık Can Paksoy hakkında “İftira” ve “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından savcılığa şikayet dilekçesi sundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikayet dilekçesinde duruşma savcısı Barış Kurt’un görevini yerine getirmiş olmasının suç unsuru gibi gösterildiğine dikkat çekildi. Hakim veya savcıların görev suçu işleyip işlemedikleri konusundaki soruşturmaların Hakimler ve Savcılar Kurulu’nca yapıldığının aktarıldığı dilekçede, “Daha önce Türk hukukunda eşine ve benzerine rastlanmayan ve iyi niyetten yoksun olduğu her haliyle açık olan böyle bir girişimin altında yatan temel saik, hiç şüphesizdir ki İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi sayın başkan ve üyelerini baskı altına alarak lehinde karar verilmesini sağlamaktır. Sayın mahkemeyi hukuki ve psikolojik bir baskı altına alarak adil bir yargılamanın yapılmasını engellemektedir” denildi. Dilekçede şüpheli Can Paksoy hakkında “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve Ergun Erköseoğlu’na yönelik “İftira” suçundan iddianame düzenlenerek cezalandırılması talep edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler