Parayı koy kulübünü soy

Başlığa bakıp hırsızlık ya da striptizle ilgili 
sanmayın bu haberi. Tamamen futbol takımınızın yönetim faaliyetlerini, işleyişini mercek altına alan bir sosyal sorumluluk haberi bu. Nasıl mı? Buyurun aşağıya...

Yayınlanma: 17.05.2015 - 18:17
Abone Ol google-news

Kulübünüzün yönetim biçiminden memnun değil misiniz? Taraftar ilişkilerini zayıf mı buluyorsunuz? Stadyuma ulaşmakta sıkıntı mı çekiyorsunuz? Tribünleri pis mi buluyorsunuz? Bilet fiyatları aile bütçenizi çok mu zorluyor? İşte size fırsat... Futbol takımnızı soyun, bütün bu konularda takımınızın karnesini öğrenin.

 

İsviçre merkezli futbol kulüpleri sosyal sorumluluk platformu Responsiball, dört yıldır Avrupa’daki futbol liglerini ve takımlarını tamamen sosyal sorumluluk ilkelerine göre değerlendiriyor. Sonunda ortaya Avrupa futbolunun sosyal sorumluluk karnesi çıkıyor. Örneğin bu sezonun başında açıklanan son listeye göre, değerlendirmeye alınan 16 lig arasında Danimarka’nın Super Liga’sı ilk sırada. Hem de Bundesliga, Premier League, Serie A gibi önde gelen ligleri geride bırakarak...

Gelecek ekim ayı ortasında açıklanacak beşimci Responsiball sıralaması için ise bir yenlik var. Strip My Club (Kulübümü Soy) adlı kitle fonlaması kampanyasıyla UEFA üyesi 53 ülkenin liglerinin ve de kulüplerinin değerlendirilmeye alınması amaçlanıyor. Adından anlaşılacağı üzere Responsiball platformu sosyal sorumluluk konusunda kurumsal Avrupa futboluna şeffaflığı getirmek istiyor.

 

6400 EURO YETİYOR

Responsiball sözcüsü Daniel Caid bu konuda her sorumlu taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatıyor: “Futbolun daha şeffaf yönetilmesini isteyen her taraftarı bu kitle fonlaması kampanyasına davet ediyoruz. Tek yapmaları gereken stripmyclub.com web sitesine giderek destek vermek istedikleri ülke ligini seçmek. Örneğin Türkiye için toplanması gereken meblağ 6400 euro. Eğer bu paranın yarısı bile toplanırsa Türkiye’yi lig olarak sıralamaya dahil edeceğiz. Tamamı toplanırsa Süper Lig’deki 18 takımı da ayrı ayrı kulüpler sıralamasına alacağız.” 

 

NASIL SIRALANACAK?

Responsiball’un üç ana başlığı var: Toplumla ilişki, çevre ve yönetişim. Bu ana başlıkların altında ise engellilerin maç günü stadyuma ulaşımından kulübün yerel eğitim kurumlarıyla işbirliğine, sigara yasağından enerji tasarrufu yöntemlerine kadar toplam 52 ayrı madde bulunuyor .

Caid her bir maddenin değerlendirilmesini kulüplerin web siteleri üzerinden yapılacağını söylüyor: “Bu maddelerin her birinin kamu tarafından kolay ulaşılabilir platform olan kulüp web sitelerinde bulunması ve duyurulması lazım. Eğer web sitesinde yer almıyorsa kulüp o maddeden sıfır alıyor.”

Bu yılki sıralamayı finanse edecek Strip My Club iki hafta önce başladı. Türkiye Süper Ligi için gereken 6400 euro, bin futbol taraftarının sadece 6.4’er euro’luk katkısı ile toplanabilecek. Temmuz ayında sona erecek olan Strip My Club’ın ardından ekim ayı ortasında 2015-16 yılı sıralaması açıklanacak.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler