Paris'teki saldırıda Türk asıllı Elif Doğan da hayatını kaybetti

Belçika basını Paris’te yaşamını yitiren iki Belçika vatandaşından birinin Türk asıllı Elif Doğan olduğunu duyurdu.

Yayınlanma: 14.11.2015 - 19:09
Abone Ol google-news

Fransa’daki terör saldırıları sırasında Belçikalı Türklerden Elif Doğan (26) da hain saldırıda can verdi.

Acı haberin ardından ülke hasretine dayanamayıp yaklaşık bir yıl önce yurda dönen Doğan ailesinin Urla’daki evine ateş düştü. 30 yıldır Belçika’da yaşadıklarını söyleyen baba Kemal Doğan, “Daha önceleri hep duyardık bu türden saldırıları, üzülürdük. Son olarak Ankara patlamasına çok üzülmüştük. Lanetlemiştik. Ancak kendi başına gelince daha bir zor oluyormuş. Kelimeler yetersiz kalıyor acıyı anlatmaya. Ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyormuş” dedi. Kemal Doğan, “Biz Türkiye’de terör saldırılarından çekinirken, en güvenli dediğimiz yerlerde böyle saldırılar oluyor. Kızımız güvenli yerlerde yaşıyor diye seviniyorduk. İslam adına terör saldırıları yapanların kurbanları tüm insanlık oluyor. Terör ayrım gözetmeden herkesi hedefliyor ve vuruyor. Benim kızımı da kurban etti. Ateş düştüğü yeri yakar. Acımız derin. Saldırıyı analiz edip yorum yapacak halim yok. Terörü lanetliyorum” şeklinde konuştu.

1 haftalığına Paris....

Baba Kemal Doğan, Elif’in iş gezisi nedeniyle 1 haftalığında Paris’te bulunduğunu belirterek, “Elif Belçika’da bulunan küçük bir bilgisayar firmasında çalışıyordu. Bu firma için bilgisayar elemanları bularak başka şirketlerde iş imkânı sağlıyordu. İşi icabı da seyahatleri oluyordu. Paris’te bulunması da bu iş seyahatlerinden biri. Şanş işte bu kez ölüm onu Paris’te yakaladı” dedi.

Belçika’da Liege’de bulunan Elif Doğan’ın dayısı Mustafa Kocaoğlu ise “Haberler internet üzerinden olduğu için inanamadık. Hep bir umut vardı içimizde. Fransa Dışişleri Bakanlığı Elif Doğan’ın ölüler arasında olduğunu teyit etti. Haberin şoku altındayız. Kendimizi toparlamaya çalışıyoruz” dedi.

Elif Doğan’la birlikte arkadaşı Milko Jozic de saldırıda yaşamını yitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler