Başkan ve ailesinin vakıf işleri

ABD başkan seçildiğinden beri Trump’la yatıp Trump’la kalkıyor. Trump’sız gün yok.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 22:50
Abone Ol google-news

Haber kanalları güne Trump’ın tweet yazışmalarıyla başlıyor, gün boyunca konuşuluyor. Aşk, iş, aile hayatı televizyon dizisi gibi. Soruşturmalar birbirini izliyor. Beyaz Saray’a oturduğundan beri yayımladığı yüzlerce “başkanlık kararnamesiyle” ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Damat ve çocuklarıyla ilgili haberler, hiçbir ABD Başkanı’nda olmadığı kadar basının gündeminden düşmüyor. Aldığı kararlara karşı çıkan kabine üyelerini kovuyor, “Trump’ın Beyaz Saray”ı başlıklı haber programları yapılıyor.

Savcılık: Yasadışı

Şimdi de Trump ve ailesinin seçim kampanyasına kadar uzanan vakıf işleri yargıda. Trump Yardım Vakfı’nın faaliyeti geçen haftalarda New York Başsavcılığı tarafından durduruldu. Vakfın milyonlarca dolarlık mal varlığı vergiden muaf kâr amacı amacı gitmeyen derneklere dağıtılacak. Vakıf başsavcılıkla anlaşma yoluna gitti. Başka bir şansı da yoktu. Savcılık yardım vakfını birçok yasadışı faaliyetin içinde olmakla suçluyor.

Seçim kampanyası, gayrimenkulleri, hatta yemin töreni sırasında yapılan harcamalar için devam eden soruşturmalar Tramp’ı bunalttı. Hukuki sorunlardan başını kaldıramaz durumda. New York Başsavcılığı Trump ve ailesinin vakfı yasadışı bir şekilde kullandığı iddiasıyla soruşturuyordu. Vakfın savcıyla anlaşması soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor, dava devam edecek. New York Mahkemesi, Başkan Trump ve çocukları Ivanka, Eric ve Donald’dan 2 milyon 800 bin dolar tazminat ödemelerini istiyor. Ayrıca New York’ta 10 yıl boyunca vakfı kurmalarının yasaklanmasını talep ediyor.
Başsavcı Barbara Underwood’a göre, Trump 2016 başkanlık seçimine hazırlanırken aday adaylığı sırasında vakfı kullanmaya başladı. Yapılan bağışları siyasi çıkarları için kullandı. Suçlamalar arasında Trump’ın, Florida’nın Palm Beach’deki villasındaki bayrak direğiyle ilgili hukuki tartışma için vakıf kasasından 100 bin dolar kullandığına ilişkin iddia da var. Trump seçildiğinden beri, damat ve çocuklarının akçeli işleri gündemden düşmedi. “Nepotizm” ve hukukdışı suçlamalar başkanlığı boyunca peşini bırakacak gibi görünmüyor.

ypolat.aol.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler