Pervin Buldan: HDP düşmedi, düşmeyecek

HDP’nin dün düzenlenen İstanbul kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kürt halkının iradesini tanımayan, dikkate almayan hiçbir politikanın başarı şansı yoktur. Yarın el sıkışmak istediğiniz de tek bir Kürt bulamayacaksınız” dedi. Kongrenin ardından HDP’nin yeni İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve Erdal Avcı oldu.

Yayınlanma: 03.11.2019 - 23:48
Pervin Buldan: HDP düşmedi, düşmeyecek
Abone Ol google-news

Küçükçekmece’de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen İstanbul 3. Olağan Kongresi’ne HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ile Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Sözcüsü Güney Kubilay ve HDP’li milletvekilleri de katıldı. Kongrenin yapıldığı salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı dikkat çekti. Kongrenin başlangıcında gösterilen HDP’nin oluşum sürecini anlatan sinevizyonda terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı da yer aldı.  

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Ne yaparlarsa yapsınlar HDP düşmedi düşmeyecek. HDP’nin siyasi mücadelesi ülkenin her yerinde sürecek. Kürtsüz bir hayat istiyorlar. Kuzey Suriye’ye de bu yüzden gidiyorlar. Kürt halkının iradesinin anılmayan hiçbir politikanın başarı şansı yoktur. Kürtlere adalet, hukuk yok deniliyor. Bu yüzden birçok ilimize, ilçemize kayyım atadılar. Buradan onlara sesleniyoruz. Sandıkları kurun, halkımız bir kez daha sandığına sahip çıkacaktır. Kürt halkının iradesini tanımayan, dikkate almayan hiçbir politikanın başarı şansı yoktur” diye konuştu. 

Sezai Temelli ise “Ülkede Erdoğan rejimi, bu rejimin savaş politikası var” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bir mermi kaç para biliyor musunuz” sorusunu anımsatan Temelli, “Bize savaşı dayatanlara biz de ‘Mücadelemizi biliyor musun’ diye soruyoruz. 14’üncü belediyemize de kayyım atadılar. Kayyımlar gibi onları da süpürüp gideceğiz. Tüm arkadaşlarımız görevlerine dönmelidir. Bugün İstanbul Boğazı’na kayyım atamaya hazırlanıyorlar” dedi. Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidildi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığı’na Elif Bulut ve Erdal Avcı seçildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler