Polis memuru, tartıştığı komşusuna ve hamile eşine silah çekti

Bolu'da polis memuru Cihan A. kavga ettiği komşuları 6 aylık hamile Nevriye Aslım ve eşi Halit Aybatan'a silah çekti. Evin güvenlik kamerasına yansıyan

Yayınlanma: 30.03.2018 - 15:57
Abone Ol google-news

<video:951096>

 

Olay, geçtiğimiz Pazar günü Büyükcami Mahallesi İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. 6 aylık hamile olan 39 yaşındaki Nevriye Aslım Aybatan ile üst komşuları olan trafik polisi Cihan A. arasında apartmanda sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından polis memuru Cihan A., hamile olan Nevriye Aslım’ı darp etmeye başladı. 

Nevriye Aslım’ın 3 yıllık evli eşi Halit Aybatan, gürültüyü duyarak evden çıktı. Eşinin darp edildiğini gören Aybatan, polis memuruna tepki gösterdi. Polis memuru Cihan A., bu kez de Halit Aybatan’a saldırdı.  

Polis memuru Cihan A. belinden tabancasını çıkararak ateş etti. Cihan A. ateş ettikten sonra, Halit Aybatan’a yumruk atmaya ve silahla vurmaya devam etti. Bu sırada dengesini kaybeden polis, apartmanın merdivenlerinden aşağı yuvarladı. 

Halit Aybatan’ın 6 aylık hamile eşi Nevrim Aslım da korkuyla bir anda merdivenlere yığıldı. 
Silah sesini duyan komşular teker teker evlerinden çıkarak, polis memuru Cihan A. ile Halit Aybatan’ı ayırdı. 

Kollarında ve gözünde morluklar oluşan hamile kadın Nevriye Aslım Aybatan, olay yerine gelen 112 Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavisi için hastaneye kaldırıldı.  Olaydan sonra emniyete giden Aybatan çifti, polis memurundan şikayetçi oldu. 

“Polisin eşi bana emrivakiler yapıyor” 

Polis memuru Cihan A.’nın eşinin kendisine karşı, üst komşularını desteklediğini iddia ederek tavır aldığını belirterek, “Ben yan komşularımla ve üst komşularımla konuşmayacakmışım. O ne derse onu uygulayacakmışım. Sürekli bana bu şekilde emrivakiler yapıyor. Çaktırmadan, konuşma arasında kocasının 4 tane silahı olduğunu belirterek bana emirler vermeye çalışıyor. Ve bunu sadece bana değil bütün komşularımıza yapıyor” dedi. 

“Kötü niyetli olduğunu bildiğim için önce kapıyı açmadım” 
Olayın yaşandığı gün Cihan A.’nın 2 kez zile bastığını fakat kapıyı önce açmadığını söyleyen Nevriye Aslım, “Eşim içeride rahatsızdı ve uyuyordu. Zile 2 kez bastı ama ben açmadım. Çünkü hamile olduğum için olduğum yerden hemen kalkamıyorum. Biraz sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum. Tekrar zile basınca kendimi kalkmak zorunda hissettim. Kapıyı açtığımda polisi gördüm. Ve bana hakaret içerikli sözlerle eşimi sordu. Ben de korktuğum için eşimin evde olmadığını söyledim. Çünkü kendilerinin tavırları belliydi. Kötü niyetli olduğunu orada anladım. Sonra eşim için ‘ben onu bulmasını bilirim’ dedi. Kapıyı kapatıp içeri girdim” şeklinde konuştu. 

“Komşumu yalnız bırakmak istemedim” 
Kendisinden sonra Cihen A.’nın yan komşusunun ziline bastığını ve komşusunu yalnız bırakmak istemediği için tekrar dışarı çıktığını kaydeden Aybatan, “Komşumun kocasının evde olmadığını ben biliyorum. Ben bayanı yalnız bırakmamak için çıkmak zorunda hissettim. Çünkü kapı kapı dolaştığını biliyoruz. Ben o gün üst kattaki bekar çocuklara demişim ki, ‘ben sizi tanıyorum, siz çok iyi insanlarsınız’ diyerek onları desteklemişim. Polisle eşini desteklememişim. Kendisi bu bekarlarla kavgada bulunmuştu. Komşuma kocasını sordu. O da evde olmadığını söyleyince, benim de orada olmam nedeniyle ‘benim karılarla işim olmaz’ diyerek el hareketinde bulundu. Ben de ona ısrarla Cihan bey kulağınızla dinleyin ben o çocuklar hakkında ne demişim dedim. Sonra söylenerek aşağı indi. Biz komşumla kendi aramızda konuşuyorduk. Benim de kapıma geldi dedim. Bana aşağıdan ‘gir lan içeri’ diye bağırdı. Ben de ‘sana ne oluyor, ben komşumla konuşuyorum’ dedim. Sonra yukarı çıktı. Çıkarken de ‘eve gireceksin, ben komserim, ne dersem onu yapacaksın’ dedi. Ben de ‘benim evime girip girmeyeceğime sen karışamazsın’ dedim. O arada sinirlendi ve karnıma kendi göbeğini vurdu. Sonra kollarımdan tutup tartaklamaya başladı. Yan komşum ‘ablam hamile, dokunma ablama’ diye bağırdı. O esnada eşim evden çıktı, ben de ‘bebeğim, bebeğim’ diye bağırıyorum. Sonra nasıl oldu bilmiyorum, birden belinden silahı çıkardığını gördüm. Silah birden ateş aldı. Silah patladığında çok korktum. Bir süre sonra yere yığılmışım. O anları hatırlayamıyorum. Eşimle birlikte merdivenlerden yuvarlandılar. Ben eşimi vuruldu sandım. Karnıma çok ciddi bir ağrı geldi” dedi. 

Gözünde ve kollarında morluklar olduğunu ifade eden Aybatan, “Darp raporu aldım. Gözümdeki morluğu makyajla kapatıyorum. Kollarımda da morluklar var. Şikayetçi oldum ve sonuna kadar da şikayetimin arkasındayım. Karın ağrılarım oluyor, tansiyonum çıkıyor ve psikolojik olarak çok çok yıprandım. Allah’a bin şükür o gün eşime, bana yada bebeğime bir şey olmadı. Kurşun herhangi birimize gelebilirdi. Bir can kaybı olabilirdi” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler