Polis yas tutanlara saldırdı: 25 yaralı

Soma'da maden cinayetinde yaşamını yitiren işçiler için İzmir'de düzenlenen "yas yürüyüşü"ne polis çok sert müdahale etti. 34 kişi gözaltına alındı, 25 kişi yaralandı... Polisin sert müdahalesinden etkilenen DİSK Genel Başkanı Beko, hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 15.05.2014 - 11:33
Abone Ol google-news
 
 
 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin 1 günlük iş bırakma eylemine katılan çalışanlar, Basmane Meydanı’nda toplandı. 20 bini aşkın İzmirli, Konak’a doğru yürüyüşe geçti. Polis de Konak Pier köprüsü önünde TOMA’lar, akrepler ve çevik kuvvetle barikat kurdu. Hükümet, neredeyse yası da yasaklamaya çalışırken, polisin gruba müdahale talimatı aldığı belliydi. Bazı emniyet görevlilerinin yürüyüş öncesinde yakınlarını arayarak, yürüyüşe katılmamaları yönünde telkinde bulundukları, çünkü müdahalelerinin sert olacağını söyledikleri öğrenildi.

Yakalarında “Bir avuç kömür için bir ömür verenlere” yazılı siyah kurdeleler taşıyan göstericiler, “Hükümet istifa”, “Katil AKP” sloganları atarken polis köprü önünde TOMA’larla bölünmüş yolun iki yanından basınçlı su sıkmaya başladı. Ardından biber gazları devreye girdi. Yoğun biber gazından etkilenenler arasında yer alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, hastaneye kaldırıldı.

Bazı göstericiler polise karşılık vermeye çalıştı. Ancak polis, biber gazı atıp su sıkarak göstericilerin üzerine yürüdü. Önce grubu ikiye böldü. Ardından “gösterici avına” başladı. Bir grup Basmane, bir grup Kordon’dan Cumhuriyet Meydanı’na yöneldi. Polis de peşlerinden giderek göstericileri ara sokaklara dağıttı. Olaylarda ilk aşamada 29 kişi gözaltına alınırken, 58 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

ZULME SON VERİN'

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, polisin sert müdahalesine tepki göstererek, vali ve il emniyet müdürüne “zulme son verin” çağrısı yaptı. Engin, “İçimizde küllenmeyecek acılar yaşarken ve bu acılara yenilerinin ekleneceği korkusuyla gözümüz yüreğimiz Soma’dayken, vatandaşlarımızın maruz bırakıldığı polis şiddeti kabul edilemez” dedi.


İzmir'de Soma protestosuna sert polis müdahalesi - VİDEO


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler