Putin ve Erdoğan Astana sürecini görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Astana sürecinin yanı sıra iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkileri ele alındı.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 14:56
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi yaparak Astana sürecini değerlendirdi. Reuters'ın geçtiği habere göre görüşme hakkında açıklama yapan Kremlin, Putin ve Erdoğan'ın Astana süreci kapsamındaki ortak çabaları değerlendirdiklerini belirtti. Açıklamada "Görüşme genel olarak sistematik ve yapıcıydı ve bölgesel gündemlerde iki taraflı işbirliği ve etkileşimi güçlendirmeye dönüktü" denildi. 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan görüşmeler geçtiğimiz aylarda Rusya, Türkiye ve İran tarafından gerçekleştirilmiş, Eylül ayı ortasında Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de oluşturulacak gerilimi azaltma bölgesine gözlemci yerleştirmekte uzlaşmışlardı. Üç ülke, Ekim ayı sonunda Astana'da bir kez daha bir araya gelecek.

Ticari ve ekonomik ilişkileri de gündeme alan Putin ve Erdoğan, iki ülkenin Eylül ayı sonunda vardığı anlaşmaların özellikle de ticari ve ekonomik ilişkiler başlığında başarıyla uygulandığını ifade etti. DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre görüşmede ikili ticaret hacminde bu yılın ilk 8 ayı itirabarıyla geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21,7 artış gözlenmesinin memnuniyet verici olduğu vurgulandı. Görüşmede karşılıklı ziyaretlerin, Türkiye-Rusya arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağladığına da dikkat çekildi.

İki ülkenin yetkilileri, geçtiğimiz günlerde buğday ve domates ticaretinde pürüzlerin karşılıklı olarak giderildiğini açıklamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler