Rıdvan Dilmen'den penaltı yorumu: Pisliği pislikle temizledi

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını NTV'de yayınlanan %100 Futbol isimli programda değerlendirdi.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 21:40
Abone Ol google-news

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını NTV'de yayınlanan %100 Futbol isimli programda değerlendirdi.

İşte Dilmen'in yorumları...

ÖYLE YA DA BÖYLE LİDER
Fenerbahçe ligin başı hariç bir tarz geliştirdi ve en az gol yiyen takım olaran 18 maçta 43 puanı cebine koydu. Öyle ya da böyle şu an maç fazlasıyla lider.

PİSLİĞİ PİSLİKLE TEMİZLEDİ
Fenerbahçe'nin net bir penaltı pozisyonu var. Penaltı sarı kart. Sol eline çarpıyor. Sağ eline çarpsa penaltı olmaz. Sonrasında aradı aradı buldu penaltıyı. Maçın kaderini belirleyecek penaltıyı vermedi, sonra verdi. Pisliği pislikle temizledi.

GOLDE OFSAYT YOK
İkinci devre bireysel bir hatayla gol geldi. Ofsayt yok. Van Persie'ye gelse ofsayt ama Volkan alıp götürdü. Mehmet Topal'a sarı kart verebilirsiniz ama rakibin gelişi faul. Mehmet Topal gelişini görmüyor ve basıyor. Masum bir basış. İlk yarı bitince oyuncu topu tribüne vurdu. Hakem sarı kart gösterdi. Burada psikolojiyi okumalı bir hakem.

HAKEMLERİN PSİKOLOJİSİ
Hakemlerim psikolojisi bozuldu. Önceki MHK başkanı Yusuf Namoğlu ile sohbet ederken şunları dedi profesyonel hakemlikle ilgili. "Karar doğru. Profesyonel hakemler normal hakemlerden çok daha fazla para alıyor. Diğer hakemler diyor ki 'Beni en çok ne yakar? Büyüklerin maçında yapacağım hatalar.'" Eski hakemler gördüğünü çalıyordu. Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gördüğünü çalıyordu. Hata yapıyordu ama yanlış yapmıyordu. Yeni nesil hakemler yanlış yapıyor. Hata yapınca bunu kapatmaya çalışıyor.

F.BAHÇE'NİN BEKİ TOSİC OLSA...
Fenerbahçe'de ofansif yönü zayıf savunmacıları var. Ama bekleri çok hücumcu. Bekinde Tosic olsa Fenerbahçe kaleye gidemez. Fernandao topla az buluştu. Bu takım bunu oynar zaten. Hesap yapmaya gerek yok. 18 maçta 13 gol yemiş.

HEDEFE GİDEN YOL MEŞRU
Fenerbahçe bundan fazlasını oynayamaz. Kjaer, Jozef, Mehmet, Ozan... Bunlarla bundan fazlası oynanmaz. Kjaer'in toparlanmasından bahsediliyor. Neden? Çünkü format değişti. Jozef ve Mehmet'in arkasında tabii ki toparlarsın. Fenerbahçe'nin bu iskeletiyle deplasmanda zorlanır. Çok zor kazanır deplasmanmda. İçeride de çok zor kaybeder. Gol pozisyonu adedi 5'i geçmeyebilir. Hedefe giden yol meşrudur dedi Pereira. Formatı da beğendi ve devam ediyor. Engel çıkar mı? Deplasman maçlarında çıkabilir.

OYUNU SABİT, YOLUNA DEVAM EDİYOR
Fenerbahçe'nin oyunu sabit. Ligde bir takibini forse eden. Diğeriyle baş başa kalan, belli bir oyun şablonuyla Avrupa Ligi'nde devam eden. Kupada liderliği garantişleyen bir takım. Öyle ya da böyle devam ediyor.

PEREIRA (0,5-0)'A RAZIYDI
Van Persie'nin penceresinden bakında demoralize olmaması mümkün değil ama Pereira açısından bakınca kim ne derse desin ben yoluma devam ediyorum der. Zor deplasmanlara gidecek Fenerbahçe. Bursa'da ne yapacak bilemiyorum. Maçtan önce Pereira'ya sorsan yarım-0'a razıydı. 3 golle kazandı

ESKİŞEHİRSPOR'U ESKİTMİŞLER
Eskişehir yönetimine de şunu söylüyorum. Kulübü batırmışsınız gelmiş hata yapan hakemleri eleştiriyorsunuz. Geçen akşam Eskişehirspor'un Fenerbahçe'yle eski maçlarını izliyordum. 3-1 yenmişler. Harika bir oyun var. Tribünler tıklım tıklım... "Es Es Es, Ki Ki Ki Eski Eski Es" diye diye eskitmişler Eskişehirspor'u."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler