Roma'da mültecilere faşist duvar

Roma’nın zengin banliyölerinden Casale San Nicola’da kullanılmayan bir okul binasına 100 göçmenin yerleştirileceğini duyan mahalle sakinleri okula giden yola barikatlar dikti. Macaristan’da da göçmen istemeyen hükümet Sırbistan sınırına tel örgü çekmeye başladı.

Yayınlanma: 16.07.2015 - 23:14
Abone Ol google-news

Fransa’nın sınırlarda geçit vermemesi yüzünden İtalya’daki göçmenlerin sayısı gün be gün artarken, başkent Roma’nın zengin banliyölerinden Casale San Nicola’da isyan çıktı. Kullanılmayan bir okul binasına 100 göçmenin yerleştirileceğini duyan mahalle sakinleri, aşırı sağcı CasaPound adlı grubun yardımıyla okula giden yola beton barikatlar dikti.

Binicilik ve tenis kulüplerinin bulunduğu mahallede göçmenlerin serbestçe gezeceğini söyleyen bir eylemci, “Güvenlik riski olmayacak diyorlar, nasıl emin olabilirler? Bu ırkçılık değil sağduyu” ifadelerini kullandı. Roma valisi polise barikatların yıkılması talimatı verdi. Aşırı sıcaklarla boğuşan kentte, Tiburtina garı yakınlarındaki bir merkezde kalan 500’ü aşkın göçmen geceleri dışarıya çıkıp kaldırımlarda yatmayı tercih ediyor. Kızılhaç’ın kurduğu çadır kentte kalan Sudanlı 22 yaşındaki Ömer, Hartum’da arkeoloji okuduğunu, ailesinden para gelince yüksek lisans yapmak için Britanya’ya gitmek istediğini anlatıyor. Ömer “Babam yola çıkabilmem için arabasını sattı. Sudan’da gelecek yok, iş yok” diyor.

 

Bir günde 2700 göçmen

Öte yandan Afrika ve Ortadoğu’daki savaşlar ve yoksulluktan kaçan yüzbinlerce insanın Akdeniz’deki trajedisi sürüyor. İtalyan sahil güvenlik ekipleri, önceki gün Libya açıklarında 13 tekneden 2 bin 700 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

 

Macaristan, Sırbistan sınırına tel örgü çekiyor

Macaristan’da “Avrupa dışından göçmen istemeyen” Orban hükümeti tepkilere karşın Sırbistan sınırına tel örgü çekmeye başladı. Duvar 4 metre yüksekliğinde ve 175 km uzunluğunda olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler