Royal Filarmoni 'Minik Serçe'den çalacak

“Minik Serçe” Sezen Aksu’nun 15 şarkısı İngiltere’nin dünyaca ünlü Royal Filarmoni Orkestrası tarafından yorumlanacak. Özel gösterimi 11 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak konserleri dünyanın en önemli şeflerinden Marcello Rota yönecek. Konserlerin canlı kaydı ise Universal Plak etiketiyle bütün dünyada müzikseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 22:42
Abone Ol google-news

Sezen Aksu’nun 15 şarkısı İngiltere’nin dünyaca ünlü Royal Filarmoni Orkestrası tarafından yorumlanacak. Konserleri dünyanın en önemli şeflerinden Marcello Rota yönecek.

Most Production tarafından hayata geçirilen proje, Polimeks Holding’in 20’nci yılı için 1.5 yıl önce başladı. Projeyle, Sezen Aksu’nun da dinleyici olarak katılacağı 10 Aralık’taki özel gösterimin ardından 11 Aralık’ta Zorlu PSM’de biletli konser yapılacak. Zorlu PSM’deki konserlerden sonra ise Londra’da yine Royal Filarmoni’yle, başka şehirlerde ise o kentlerin orkestralarıyla proje 2016’da da devam edecek. Konserlerin canlı kaydı ise Universal Plak etiketiyle bütün dünyada müzikseverlerle buluşacak.

Projeyle ilgili bilgi aldığımız Most Production’ın sahibi Mustafa Oğuz, Sezen Aksu’nun 400’ü aşan şarkısının arasından seçim yapmakta zorlandıklarını, hem filarmoni orkestrasının formasyonuna uygun eserlerin seçilmesinin hem de bu eserlerin flarmoni orkestrasına göre aranje edilmesinin kendilerini zorladığını belirtiyor. Seçilen şarkıların düzenlemesini ise David Bowie, Tine Turner, Freddie Mercury, Iggy Pop, Roger Waters gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışmış bas gitarist Erdal Kızılçay yaptı.

 

Oğur ve Kızılçay da sahnede

Konserde orkestra birçok sürpriz isme ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın korosunun 40 koristine eşlik edecek. Akataylar Ritm Grubu, orkestranın formasyonunu ilave olarak bazı şarkılarda yer alacak. Erkan Oğur da bazı şarkılarda solist enstrüman olarak sahneye çıkacak.

Erdal Kızılçay ise sahnede bazı şarkılarda piyano, iki şarkıda ise basgitar çalacak.

Seçilen şarkılar konusunda ser verilip sır verilmezken ünlü sanatçının “Keskin Bıçak” adlı şarkısının repertuvarda kesin olacağı konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler