RTÜK Başkanı Dursun, AKP İl Başkanı gibi

Kurul seçim ihlali gerekçesiyle YSK’ye çoğunluğu muhalif TV’lere ait 100 rapor gönderdi. Yandaşlara ceza verilmezken muhaliflerin hepsi ceza aldı.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 21:45
Abone Ol google-news

RTÜK, “seçim döneminde yayın ihlali” iddiasıyla YSK’ye sunulmak üzere 10 Mart’tan bu yana 100 rapor düzenledi. “Normalde bu rakam 300’ün altında olmamalıydı” diyen RTÜK Üyesi Ali Öztunç, YSK’ye sunulan raporların çoğunluğunun muhalif yayın organlarına ilişkin olduğunu ifade etti. Öztunç, tabloya tepkisini “RTÜK Başkanı Davut Dursun, AKP il başkanı gibi, AKP’li üyeler de ilçe başkanı gibi çalışıyor. Bilkent’teki RTÜK, Söğütözü’ndeki AKP’nin sözcüsü olmuş” sözleriyle gösterdi.

RTÜK’ün seçim sürecindeki politikalarını Cumhuriyet’e değerlendiren Öztunç, şunları söyledi:

 

Rapor sayısı az

100 rapor gönderdik: 10 Mart’tan bu yana aşağıdan gelen dosya sayısı bugün itibariyle 100. Bu kadar sürede normal şartlarda geçmiş seçimlere bakıldığında 300’ün altına düşmemesi gerekir. Niye gelmiyor? Çünkü RTÜK Başkanı Dursun ve AKP’li yönetim uzmanların rapor hazırlamasına izin vermiyor. Üst Kurul gündemine getirmiyor.

‘Şerefsiz’ sözünü bile pas geçtiler: 1 Mayıs’ta CHP’li milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Mahmut Tanal’ın Kurul’a başvurusu var. Beyaz TV’de iki isme de “şerefsiz” denildi ama dosya hazırlanmadı.

 

Yandaşa serbest

Muhalif kanallar hemen raporlanıyor: Hükümeti eleştiren kanallarla ilgili raporlar hemen geliyor. Raporların çoğunluğu muhalif basına ait. Yandaşların hiçbirine ceza vermedi, muhaliflerin hepsine ceza verildi.

Muhalefeti 1 dakika yayınlayana ceza yok: Saatlerce AKP mitinglerini yayınlayıp 1 dakika bile muhalefeti yayınlamayan TGRT Haber’e ceza verilmiyor. Ama Halk TV ile ilgili ne gelirse ceza veriliyor.

Aklını başına alsın: RTÜK’ün çivisi çıktı. Tamamen partizan bir hale geldi. Başkan’a sesleniyorum; görev sürenin dolmasına 2 ay kaldı. Aklını başına al.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler