RTÜK kuralları hiç bu kadar yok sayılmamıştı

Kehribar ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi çok izlenen dizilerde son sahneyi defalarca başa sarıp araya reklam girme dönemi başladı. İzleyici çareyi internette buldu.

Yayınlanma: 15.04.2016 - 14:47
Abone Ol google-news

Fazıl Say’dan yeni albüm Kurultaya giden Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki son gelişmeler “Baştan Sona”da MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’le masaya yatırılıyor. Programı Akif Beki sunuyor.

Meral Akşener ‘Baştan Sona’da Piyasalardaki hareketlilik Meral Akşener Fazıl Say Borsa İstanbul’da 2. seans açılırken Hande Demirel, “Piyasa Hattı”nda Eczacıbaşı grubundan Elif Çelik’le ekonominin nabzını tutuyor. Yapımda, piyasalardaki hareketlilik ve son veriler değerlendiriliyor.

Renkli karelerin ekrana geldiği “Beyaz Show”u, Beyazıt Öztürk sunuyor. Yapıma bu hafta, Türk pop şarkıcısı Bengü, “Baba Candır” dizisinin oyuncuları Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk, gazeteci-yazar Oya Doğan, Chloe Loughnan ve Nihal Candan konuk oluyor. Yayın saati: 16.40 Yayın saati: 16.40 Eğlenceli skeçler ve birbirinden farklı oyunlar “Güldür Güldür Show”da, Meltem Bozoflu’nun yönetmenliğinde ekrana taşınıyor.

Tiyatro kültürünü ekranlarda yaşatmayı amaçlayan oyunda, Doğa Rutkay, Alper Kul, Özge Borak, Onur Buldu gibi isimler rol alıyor. Aynı sahneyi gösterip 3 kez reklam veriyorlar Reklam yayınlarıyla ilgili ciddi düzenlemeler getirilmesine rağmen RTÜK kuralları büyük kanallarda dahi çiğnenmeye devam ediyor.

Özellikle Kehribar ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi çok izlenen dizilerin birkaç kez tekrarlanan son sahnesinde dönen reklamlar halkı artık isyan noktasına getirdi. Dünyada bile eşi benzeri olmayan bu reklam akışına RTÜK’ün hala sessiz kalması Tüketici derneklerini de ayağa kaldırdı. Şikâyet sitelerinde son bir ayda on binlerce şikâyet kaleme alındı.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız, RTÜK’ün televizyon reklamları konusunda getirdiği kuralların delindiğini belirterek “Kanallar, seyirciye program yerine reklam izletiyor. Bir dizi ya da bir program izlemek isteyen seyirci reklam taarruzu altında. Özellikle seyircinin merakının yoğun olduğu kısımlar tekrar tekrar yayımlanmakta ve araya bir sürü reklam konulmaktadır. RTÜK tarafından konulan kuralların ihlalini bir yana bıraktığımızda bu etik olmayan bir davranış olup aynı zamanda vatandaşa saygısızlıktır” dedi. Bu ve benzeri reklam ihlallerinin mutlaka RTÜK’e şikâyet edilmesi gerektiğini kaydeden Yıldız, “Bu durum doğal olarak raitingleri düşürüyor. Çünkü yurttaşlar sevdikleri programları artık internet ortamından takip ediyorlar” diye konuştu.

TV yorum platformları ve ünlü şikâyet sitesi sikayetvar.
com’da son dönemde kaleme alınan bazı tepkiler
şöyle:

- 31.03.2016 akşamı (Kurtlar Vadisi Pusu) dizinin sonunda
Cahit’in öldürülme sahnesi 3 kez reklam verilerek
tekrarlandı. Bu seyirciye büyük saygısızlık.
(http://www.tvyorumlari.com)

- Dizi izlerken zamanının dışında reklam yayımlıyor,
diziyi 2 dakika geri alıp aynı sahneler bitince
tekrar reklama giriyor. Mehmet Mustafa L. (sikayetvar.
com)

- 1 Nisan 2016 saat 22.40 ile 23.20 saatleri arasında
iki tanesi 15 dakika 3 tanesi 1 dakika ve
1 tanesi 2 dakika olmak üzere tam 1’er dakika
arayla ve Kehribar dizisinin aynı bölümünü seyrettirmek
şartıyla 5 reklam arası veren Atv’yi
ve daha önce de yapılan bu tür uygulamalara
göz yumduğu için buna fırsat veren RTÜK’ü kınıyorum!
Atabek D. (sikayetvar.com)

- Kehribar dizisi güzel ama bugün son sahnesinde
tam 5’e yakın reklam verdiniz, dalga geçer
gibi iş oldu. Halit C. (Şikayetvar.com)

Özellikle ATV’de yayımlanan Kehribar ve Kanal D’de
yayımlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizileri kötü reklam
stratejisi sonucu izleyicileri TV’den uzaklaştırıyor.
RTÜK kuralları hiç bu kadar yok sayılmamıştı

Kehribar ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi çok izlenen dizilerde son sahneyi defalarca başa sarıp araya reklam girme dönemi başladı. İzleyici çareyi internette buldu.

Özellikle ATV’de yayımlanan Kehribar ve Kanal D’de yayımlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizileri kötü reklam stratejisi sonucu izleyicileri TV’den uzaklaştırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler