Rusya’da Navalnıy destekçilerinden miting: "Putin istifa"

Almanya’dan Rusya’ya dönüşü sırasında havaalanında tutuklanan Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy için ülke genelinde miting düzenlendi. Göstericilerin bir araya geldiği, "Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için" sloganı ile düzenlenen mitinge polis müdahelede bulundu.

Yayınlanma: 23.01.2021 - 19:38
Rusya’da Navalnıy destekçilerinden miting:
Abone Ol google-news

Zehirlendiği öne sürülen Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy’in, Almanya’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasına tepki için Rusya'nın çeşitli illerinde miting düzenlendi. Telegram kanalı ile örgütlenen göstericiler tarafından, Navalnıy'in serbest bırakılması talebi dile getirildi. Mitinge katılan "Ulyana Kariyeva, Navalnıy'in serbest bırakılması için eyleme katıldık" dedi.

Polisin müdahelesinde,özellikle Moskova'da birçok kişi gözaltına alındı. Ülke genelinde ise 2 bine yakın gösterici gözaltına alındı.

SARAYIN FİLMİNİ YAYINLADI

Kariyeva, polemikhaber.com'a verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Navalny'yi zehirlediler, komaya girdi. Ona rağmen ölmedi. Almanya'ya gitti. Rusya'ya döndü. Putin'in yeni sarayının filmini yayınladı. Gözaltına alınmasını bekliyorduk. Bunun ardından hepimiz sokağa çıktık. St Petersburg'ta çok büyük bir kalabalık vardı. Sesimizi duyurmak istedik. Artık Putin'in gitmesini istiyoruz."

Ülkeye döndükten sonra gözaltına alınan Navalnıy 5 Şubat'ta, İkinci Dünya Savaşı'nda yaralanmış bir Sovyet askerine iftira attığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak.

Rusya'nın çeşitli meydanlarında düzenlenen mitingden o fotoğraflar:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler