Rusya’dan unutulmaz zafer

Eurobasket 2017’de çeyrek final ilk maçında Rusya, Yunanistan’ı 74-69 skorla mağlup ederek yarı finale çıkan ilk ekip oldu.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 09:05
Abone Ol google-news

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final üçüncü maçında Rusya, Yunanistan’ı 74-69 skorla mağlup ederek yarı finale çıkmayı başardı. Son 16’da Litvanya’yı eleyerek çeyrek finale kalan Yunanistan karşılaşmaya Calathes, Sloukas, Papanikolaou, Papagiannis ve Printezis 5’i ile başladı. Bir önceki turda Hırvatistan'ı adeta perişan ederek çeyrek finale çıkmayı başardan Rusya ise Shved, Khvostov, Mozgov, Vorontsevich ve Kulagin 5’i ile sahaya çıktı. Maçın ilk çeyreği başa baş bir mücadeleye sahne olsa da, müthiş taraftar desteğiyle Yunanistan üstünlüğü kısa sürede eline aldı. Yunan ekibi Printezis ve Calathes’in etkili oyunlarıyla ilk çeyreği 24-17 önde kapattı.

 İkinci çeyreğe hızlı başlayan Rusya, Yunanistan’ın etkili alan savunması nedeniyle çok sayıda top kaybı yapınca çeyreğin ortalarına doğru 5 sayı üretebildi. Aradaki farkı 35-27’ye getiren Yunanistan, Rusya karşısında psikolojik üstünlüğü de ele geçirmeyi başardı. Baskılı savunma nedeniyle pota altından sayı üretemeyen Rusya, dış şutlarda da istediğini bulamadı. Yunanistan’ı tam saha pres ve alan savunmasıyla durdurmayı başaran Rusya, aradaki farkı hızla kapatmaya başladı. Buna rağmen Yunanistan devreye 37-31 önde giren taraf oldu.

 Aleksei Shved farkı

 Üçüncü çeyreğe etkili hücumlarla başlayan Yunanistan savunmada baskıyı arttırınca periyotun ortalarına doğru skoru 47-36’ya çıkartmayı başardı. Yanlış hücum tercihlerinde bulunan Rusya’da, Shved ve Mozgov’un dışında sayı üreten çıkmayınca, Yunanistan farkı 10 sayıya getirdi. Periyotun bitimine 2 dakika kala rakibine tam saha pres uygulayan Rusya, Yunanistan’ı top kaybına zorladı. 10 sayı geriden gelerek maça ortak olan Kırmızı-Mavili ekip, Shved’in hücumdaki etkin oyunu sayesinde durumu 51-51’e getirdi. Periyotun bitimine doğru sert bir mücadele sürdü. Yunanistan 3. çeyreği 53-51 önde kapattı.

 Sinan Erdem’deki maça büyük ilgi gösteren Yunanlı taraftarlar son çeyreğe gerilirken takımlarına büyük destekte bulundu. Maçın başından itibaren önde giden Yunanistan, son periyotta Fridzon’un pota altından bulduğu sayılara engel olamayınca 61-59 geriye düştü. Üçüncü periyotun ortalarından itibaren Yunanistan’a tam saha pres uygulayan Rusya, maçın son bölümünde ipleri ele geçirdi. Rusya'nın baskılı oyununa rahmen teslim olmayan Mavi-Beyazlılar Calathes’in sayılarıyla maça tutunmayı sürdürdü. Bourousis ve Papanikolaou’nun da devreye girmesiyle geriden gelen Yunanistan aradaki farkı 4 sayıya getirse de, Shved ve Fridzon’a engel olamayı başaramadı. Rusya geriden gelerek büyük bir başarıya imza attığı maçı 74-69 kazanmayı başardı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon