Sağ: Sessiz telefonlar alıyorum

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın CHP olarak olayın peşinde olduklarını belirtirken Sağ’ın dövülmesi olayına karışan 3 kişiden 2’sinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 09.07.2015 - 00:10
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ iki gün önce uğradığı saldırının ardından tedavi altına alındığı Acıbadem Hastanesi’nden dün taburcu oldu. Burun ameliyatı olan Sağ hastane çıkışında, “Sessiz telefonlar alıyordum. Eşim evin oralarda gezen bir arabadan şüphelenmişti” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve İBB’nin CHP’li Meclis üyeleri Kadıköy’deki hastaneye gelerek saldırıya uğrayan Sağ’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Sağ taburcu oldu. Hastane çıkışı gazetecilere açıklama yapan Karayalçın, “Hüseyin Sağ, bulunduğu her ortamda ranta karşı mücadele eden tam bir imar savaşçısıdır. Olayın imar planlarıyla ilgili olduğunu düşünüyoruz. CHP olarak biriz ve olayın peşindeyiz” dedi. Gazetecilerin saldırıyla ilgili Ataşehir Belediyesi ve Rıza Sarraf’ın ilgisi olabileceği iddialarına da Karayalçın, “Ataşehir Belediyesi ile olayın bir alakası yok, Rıza Sarraf ve çok sayıda insan olabilir” yanıtını verdi.

Sağ ise, “Birçok kişi ve plan değişikliğini karşıma aldım. Son zamanlarda, Rıza Sarraf ile uğraşıyordum. Sessiz telefonlar alıyordum. Eşim evin oralarda gezen bir arabadan şüphelenmişti. Ben, kent rantlarına karşı savaşıyorum” dedi. Sağ, Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısına kaçak kat hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Olayın Bağdat Caddesi’nde bulunan Irmak Okulları önünde gerçekleştiği, polisin MOBESE’lerle birlikte okulun da kamera kayıtlarını inceleyeceği belirtildi.”

Öte yandan Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Hüseyin Sağ’ın dövülmesiyle ilgili olaya karışan 3 zanlıdan 2’sini yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, ifadelerinde, olayın “trafik kavgası” olduğunu öne sürerken, Hüseyin Sağ ise zanlıların İskenderun’dan bu iş için özellikle getirildiğini iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon