Sağlık Bakanı doktorları seçim bölgesine çağırdı

Sağlık Bakanı TTB’nin şiddetle ilgili acil randevu talebine seçim çalışmalarına ara veremediği için ‘Bursa’ya gelsinler’ yanıtı verdi.

Yayınlanma: 02.06.2015 - 12:07
Abone Ol google-news

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde Opr. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından dün Türkiye’nin dört bir yanında sağlıkçılar iş bıraktı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise Ankara Numune Hastanesi’nden Sağlık Bakanlığı’na kadar yürüdü. Furkun’un öldürülmesinin hemen ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’dan şiddete ilişkin konuşmak üzere “acil” randevu isteyen TTB yetkililerine gelen yanıt ise vahim bir gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Genel SekreterÖzden Şener, bakanın özel kaleminin kendilerini aradığını, Müezzinoğlu’nun,“Konuşmak istiyorlara Bursa’ya gelsinler” dediğini ilettiğini belirtti. Şener,“TTB ve Bakanlık Ankara’da, ölüm Samsun’da. Bakan seçim bölgesine çağrıyor, meslektaşım olmasından utanıyorum” diye konuştu.

Furkun’un öldürülmesinin ardından AKP iktidarında katledilen doktor sayısı 4’e ulaştı. Doktorlar dün Türkiye genelinde hastanelerinde etkilikler gerçekleştirdi. TTB ve sağlık örgütleri Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Burada“Bakan istifa”nın yanı sıra “Katil bakan” sloganlarının da atılması dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderidği yazıda “15 dakikalık yas”a izin verirken, özellikle fakülte hastanelerinde aciller dışında 1 boyunca hasta bakılmadı.

 

TTB’yi seçim bölgesine çağırdı

TTB Genel Sekreteri Özden Şener, Furkun’un öldürülmesinin hemen ardından Müezzinoğlu’ndan şiddette karşı alınacak önlemlerin konuşulması için “acil” randevu talebinde bulunduklarını kaydetti. Talep üzerine Bakanın özel kaleminin kendilerini telefonla aradığını söyleyen Şener, “Bakan bizi seçim bölgesi olan Bursa’ya çağırmış,‘Gelsinler burada görüşelim’ demiş. Bakanlık ve TTB Ankara’da, ölüm Samsun’da. Bakanın Bursa’da ne işi var! O zaman bakanlıktan istifa etsin ve seçim çalışmalarını rahatça yapsın, doktor diyemiyorum, meslektaşım olmasından utanıyorum” diye konuştu.

 

‘Ölüm korkusuyla hasta bakıyoruz’

Müezzinoğlu’nun hastanede silahı önleyemediğini söyleyen Şener, “Furkun kalp yetmezliğinden ölmedi, böyle cinayeterde ‘katilin ruh sağlığı bozuk’ diyorlar. 15 yıl önce ruh sağlığı bozuk insan yok muydu, neden doktorlara bir şey olmuyordu. ‘Doktorların kafasını koparın’ diye icazet verdiler, seçim meydanlarında doktor yuhalattılar. Dayak ve ölüm korkusu altında hasta bakıyoruz” diyerek isyan etti.

 

Bakanlık 15 dakikayla kınadı

Sağlık Bakanlığı ise Furkun’un görevi sırasında öldürülmesinin ardından 81 ildeki hastanelere yazı yolladı. 1 Haziran 2015 tarihinde, hekimlere karşı uygulanan şiddete karşı saat 09.00-09.15 arasında 15 dakikalık etkinlik düzenlemesinin istendiği yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabullenmiyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi ‘sevgi en iyi ilaçtır’, ‘şifa veren ele vefa’ gibi saygı öne çıkaran kampanyalar uyguladık, güvenlik tedbirlerini artırdık, fiziki mekanlar ile ilgili düzenlemeleri yaptık, geliştirmeye devam ediyoruz. Beyaz kod uygulaması, hukuki yardım, cezaların artırılması gibi tedbirler aldık, ancak halen hedefleri sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulamasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmalıyız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler