Alo 183 isyanı: Görevliler çocuklarıma bakıp güldü

Hizmet bölgesi değiştiği için alıştığı doktora gidemeyen iki engelli çocuk annesi, görevlilerin ilgisiz tutumundan şikâyetçi.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 20:35
Abone Ol google-news

 

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın canlı yayın ekranlarından bağlanarak övdüğü; kadın, çocuk, yaşlı ve engellilere 24 saat hizmet vermesi gereken Alo 183 Sosyal Destek Hattı yetkilileri, iki engelli çocuk annesini isyan ettirdi. Zihinsel engelli iki çocuğu için Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nın Alo 183 Sosyal Destek Hattı’na başvuran Özlem Dur, gelen yetkililerin çocuklarına bakıp güldüklerini anlattı.

Tuberoskleroz (vücudun birçok yerinde iyi huylu tümörlerin oluşmasına neden olan nadir bir hastalık) hastası ve zihinsel engelli iki çocuk annesi Özlem Dur, kentsel dönüşüm sebebiyle Bağlum’daki gecekondudan Keçirören’e taşınmak zorunda kalınca Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nden aldıkları evde sağlık hizmeti, Dışkapı’daki Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Hastanesi’ne geçti. 17 ve 12 yaşındaki iki çocuğunun 2006 yılından beri Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde tedavi gördüğünü söyleyen Dur, “Keçiören’e taşındıktan sonra evde sağlık hizmeti için 444 38 33’ü aradık. Bize yönlendirdikleri doktorlar, çocukların yüzüne bakıp bakıp gitti. Çocuklarım o doktorların takipli hastası olmadığı için sürekli ilaç değiştiriyorlar. Tekrar uğraştım, eski doktorları istedim. ‘Senin bölgen değiştiği için olmuyor’ dediler. Tek isteğim Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ndeki tedaviye devam etmek” dedi. Dur, doğuştan engelli 17 yaşındaki Zeynep’in yatağa bağımlı olmasından dolayı yanından ayrılamadığını, ev bakmaya gidemediğini anlattı.

‘Çocuğuma bakıp güldüler’

Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara 7 gün 24 saat hizmet vermekle yükümlü olan Alo 183 Sosyal Destek Hattı’nı arayan Özlem Dur, gelen yetkililerin davranışlarına isyan etti. Zihinsel engelli iki çocuğu için Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nın Alo 183 Sosyal Destek Hattı’na başvuran Özlem Dur, gelen iki yetkilinin yatağa bağımlı çocuklarına bakıp güldüklerini anlattı.

‘Yüzüme kapandı’

Hakkında çıkan “Zordaki aileye Keçiören Belediyesi sahip çıktı” haberlerine tepki gösteren Dur, “Kimsenin el uzattığı yok. Yardım etseler neden hâlâ çırpınayım” diye sordu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın aileye destek olacaklarını açıklamasının ardından Keçiören Belediyesi’ni aradığını ifade eden Dur, telefonların yüzüne kapandığını söyledi. Cumhuriyet’in ulaştığı Keçiören Belediyesi yetkilileri ise aileye yardımcı olmak için istedikleri kira bedeli aralığında ev arayışında olduklarını bildirdi.   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler