'Kilo kanser riskini arttırıyor'

Yeni yapılan bir araştırmaya göre fazla kilolu ve obez olmak 10 yaygın kanser türüne yakalanma riskini arttırıyor.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 23:00
Abone Ol google-news

Lancet tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bilim adamları fazla kilo yüzünden yer yıl İngiltere'de 12 bin kişinin daha kansere yakalanabileceğini belirtiyor. Obezitenin artmaya devam etmesi durumunda ise İngiltere'de yılda 3 bin 700 ek kanser vakasının ortaya çıkması bekleniyor.

Doktorlar her zaman kilonun kanser etkisi üzerinde uyarıyordu. Fakat son çalışma kilolu olmanın kanser üzerinde çok büyük etkisi olduğunu ortaya koydu.

Araştırma kapsamında İngiltere'de yaşayan 5 milyondan fazla kişinin yedi yıl boyunca gözlenen sağlık verileri incelendi.

13 ile 16 kilogram arasındaki vücut ağırlığı artışı 6 kanser türü riskinin artmasına neden oluyor. Bu riskin artışı ise timorün büyüklüğü ile ilgili. Fazla kilonun en çok rahim kanseri üzerinde etkisi var. Daha sonra ise yüksek riski safra kesesi, böbrek, rahim ağzı, tiroit ve kan kanseri takip ediyor.

Vücut kilo endeksinin yüksek olduğu insanların ise kolon, karaciğer, yumurtalık, ve menopoz sonrası göğüs kanserine yakalanma riski yüksek oluyor.(BBCTürkçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler